U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

banner-image

eHerkenning van Z login

eHerkenning voor publiekrechtelijke rechtspersoon

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard

Bij steeds meer overheidsinstanties heeft u eHerkenning nodig om in te loggen. Vanwege de privacy wetgeving (AVG) zullen verreweg de meeste diensten achter niveau eHerkenning 3 aangeboden gaan worden.

Label

eHerkenning aanvragen voor publieke rechtspersoon

Als u eHerkenning wilt aanvragen voor een publieke rechtspersoon dan is hiervoor (mogelijk) aanvullende bewijslast nodig om de tekenbevoegdheid aan te tonen.
Lees meer hierover

Handreiking eHerkenning

Met deze handreiking wil het ministerie van Binnenlandse Zaken andere ministeries inlichten over de noodzaak van eHerkenningsmiddelen voor ambtenaren. Deze handreiking benoemt met welke specifieke zaken ambtenaren van ministeries rekening moeten houden bij het aanvragen van een eHerkenningsmiddel.
Handreiking eHerkenning

Alle voordelen op een rij

eHerkenning van Z login

Image

Onbeperkt eHerkenning niveau 3 gebruiken vanaf €29,95 per jaar

Z login biedt u de mogelijkheid om onbeperkt en veilig in te loggen bij overheidsinstanties en andere organisaties, voor een vast bedrag per jaar. Voor extra machtigingen worden geen extra kosten gerekend.

Meer over de kosten

Prijsoverzicht eHerkenning

Sluit

leveleHerkenning niveau 3

3 jaar

  • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
  • Makkelijk en snel aan te vragen
  • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
  • Nu 89,85 euro betalen voor 3 jaar gebruik

89,85

vanaf29,95per jaar

leveleHerkenning niveau 3

1 jaar

  • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
  • Makkelijk en snel aan te vragen
  • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
vanaf41,-per jaar

Meer informatie over tarieven

Naast het tarief voor het eHerkenningsmiddel zijn er optionele diensten en producten waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Dit kan het geval zijn als u gebruik wilt maken van onze spoedprocedure of als aanvullende controlebegeleiding nodig is. Ook kan het zijn dat u geen 2e factor middel wenst op basis van SMS maar dat u de voorkeur geeft aan een OTP device als 2e factor.

Bekijk alle ins en outs op onze tarievenpagina.

Image

Bevoegdheid EH3 aanvragen

De wettelijk bevoegde is tekenbevoegd voor betrouwbaarheidsniveau EH3 mits:

Lees de voorwaarden

De wettelijk bevoegde is tekenbevoegd voor betrouwbaarheidsniveau EH3 mits:

Sluit

Voorwaarde 1

De wettelijk bevoegde in het KVK-uittreksel voor het betreffende (onderdeel van de) organisatie geregistreerd staat met de bevoegdheid:
- alleen/zelfstandig bevoegd
- volledige volmacht
- beperkte volmacht
Hierbij moet expliciet aangegeven zijn dat hij/zij gerechtigd is tot het doen van een aanvraag eHerkenning.

Voorwaarde 2

Een meerderheid van de wettelijk bevoegden die in het KVK-uittreksel voor het betreffende (onderdeel van de) organisatie geregistreerd staan met een beperkte volmacht, de aanvraag mede ondertekend.

Voorwaarde 3

De wettelijk bevoegde in het KVK-uittreksel voor het betreffende (onderdeel van de) organisatie geregistreerd staat met een financiële beperking in zijn bevoegdheid. Daarnaast dient de functie de hoogste in rang te zijn én daar moet voldoende bewijs voor aangeleverd worden. Uit dit bewijs moet duidelijk blijken dat de functie daadwerkelijk de hoogste in rang van het betreffende (onderdeel van de) organisatie is.

Image

Wettelijk bevoegde is niet ingeschreven in KVK-uittreksel

Lees hier welke procedure u dan dient te volgen om EH3 aan te vragen.

Lees meer

wat te doen als

Sluit

De wettelijk bevoegde niet is ingeschreven in KVK-uittreksel

Als de wettelijk bevoegde niet is ingeschreven in het KVK-uittreksel voor het betreffende (onderdeel van de) organisatie, moet de wettelijk bevoegde andere bewijslast overleggen die aantoont dat hij/zij tekenbevoegd is.
De bewijslast die dan aangeleverd moet worden bestaat uit:
• Mandaatbesluit: dit mandaatbesluit moet aangeven op basis van welke in het mandaatbesluit genoemde functie de aanvraag wordt gedaan;
Zelfverklaring: degene die opgave doet verklaart dat hij op het moment van aanvragen daadwerkelijk in de functie werkzaam is.

Advies: Laat in het mandaatbesluit van de organisatie vastleggen welke rol/functie eHerkenning mag aanvragen en beheren. Laat dit niet beperken tot een enkel onderdeel.

Als het antwoord op uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u via het contactformulier of telefonisch (ma-vr) met ons contact opnemen. Wij helpen u graag verder met uw aanvraag van eHerkenning.

De feiten

Z login helpt duizenden mensen dagelijks veilig in te loggen

522

dienstverleners

1639

aangesloten diensten

185101

Z login-gebruikers

Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen

Met Z login eHerkenning kan ik veilig inloggen, bijvoorbeeld bij RVO. Ons bedrijf ligt in een buitengebied, waar het bereik voor mobiele telefoons niet altijd optimaal is. Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen, waardoor ik ook toegang kan krijgen tot de relevante informatie als mijn bereik slecht is. En omdat we LTO-lid zijn krijg ik bovendien extra korting!

Eefje Meihuizen-Kuyt
Agrarisch ondernemer en Districtraad FrieslandCampina

Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken. Gelukt, met dank aan de klantenservice

Met de Enterprise Solution houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen. Met zoveel vestigingen zou uitzoeken wie we waarvoor moeten machtigen nog best ingewikkeld kunnen zijn. Dankzij de professionele ondersteuning van de klantenservice was het echter snel geregeld en kunnen we het nu zelf beheren.

Marcel Koppenol
Facilicom Group

Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen

En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.


Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS

Z login doet meer

Misschien bent u op zoek naar

Z login Enterprise Solution

eHerkenning voor meerdere vestigingen of veel gebruikers aanvragen? De Enterprise Solution biedt u de mogelijkheid machtigingen van medewerkers binnen uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk te beheren.


Bekijk Z login Enterprise Solution

eHerkenning op alle niveaus

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 4 betrouwbaarheidsniveaus (EH2, EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Wij leveren alle niveaus.


Bekijk alle niveaus

Onze antwoorden op

Veelgestelde vragen

Wat is eHerkenning precies?

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel logt u met één gebruikersnaam en wachtwoord, op een veilige manier in bij alle aangesloten organisaties/ diensten. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden.

eHerkenning aanvragen

Wat zijn de niveaus in eHerkenning?

Er zijn eHerkenningsmiddelen op meerdere betrouwbaarheidsniveaus (EH2, EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Voor een middel op een hoger betrouwbaarheidsniveau moet u bij het eHerkenning aanvragen meer controlestappen doorlopen om uw identiteit en handelingsbevoegdheid vast te stellen.

Welk niveau heb ik nodig?

Wij raden normaal gesproken eHerkenning niveau 3 aan. Ook kunt u op deze pagina alle diensten opzoeken waar u met eHerkenning wilt inloggen. Vervolgens kiest u het hoogste niveau dat u bij deze diensten past. Met een hoger niveau eHerkenning kunt u namelijk altijd inloggen op lagere niveaus.

Waarom wordt eHerkenning niveau 3 de norm?

Sommige dienstverleners (UWV, Belastingdienst en RDW) worden verplicht om hun diensten achter eHerkenning niveau 3 aan te bieden. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe privacy wet ‘AVG’. Wanneer persoonsgegevens worden uitgewisseld dan is al snel eHerkenning niveau 3 vereist.

Hoe kan ik eHerkenning aanvragen?

Om hulp te bieden bij eHerkenning aanvragen, hebben we een stappenplan voor u klaar staan. Hier heeft u een duidelijk overzicht van alle stappen die u dient te doorlopen. Met dit stappenplan kunt u eenvoudig eHerkenning aanvragen.

Stappenplan

Hoe werkt eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst of het UWV?

Om in te loggen bij het UWV of de Belastingdienst, heeft u eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig, in combinatie met de juiste machtigingen. Op deze pagina’s kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van eHerkenning voor de Belastingdienst of het UWV.