U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update1 juli 2021

Inloggen met eHerkenning niveau 1 is niet meer mogelijk

Zoals eerder aangekondigd is inloggen met eHerkenning niveau 1 (EH1) niet meer mogelijk. Dit komt omdat eHerkenning niveau 1 niet meer voldoet aan de gewenste veiligheidseisen die de overheid als voorwaarde stelt om in te kunnen loggen bij verschillende overheidsdiensten.

U heeft nu een hoger niveau eHerkenning nodig. Wij raden u aan om eHerkenning niveau 3 aan te vragen. Dit betrouwbaarheidsniveau wordt steeds vaker vereist voor overheidsdiensten zoals RVO, Belastingdienst en UWV.

eHerkenning aanvragen

Upgrade naar het juiste niveau

Als u nog in het bezit bent van EH1, dan heeft u vanaf nu een hoger niveau eHerkenning nodig om in te loggen. Welk niveau nodig is hangt af van de organisaties waar ingelogd moet worden. Ons advies is om te upgraden naar eHerkenning niveau 3 (EH3), dan zit u zeker goed en bent u ook voor de lange termijn voorzien van het juiste niveau. Met EH3 kunt u bijvoorbeeld inloggen bij het UWV, RVO en de Belastingdienst, maar ook bij alle diensten die op een lager niveau dan EH3 worden aangeboden.

Van de volgende EH1-diensten is al bekend gemaakt naar welk niveau eHerkenning zij overstappen:

  • De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) vereist EH3.
  • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist minimaal EH2+.
  • Informatieplicht energiebesparing vereist minimaal EH2+.
  • Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) vereist minimaal EH2.

Een actueel overzicht van het vereiste niveau per dienst kunt u vinden in dit overzicht.

Vergeet niet om bij het aanvragen van een hoger niveau eHerkenning ook de juiste machtigingen aan het eHerkenningsmiddel te koppelen.