U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws1 november 2019

Problemen met loonaangifte Belastingdienst na Apple-update

Ondernemers die met een computer van Apple via het oude portaal van de Belastingdienst loonaangifte willen doen, komen bedrogen uit na de laatste Apple-update. Het oude portaal werkt namelijk niet meer op de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple. Voor de ondernemers die hierdoor bijvoorbeeld geen aangifte loonheffingen kunnen doen, is er een oplossing: het nieuwe portaal ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ dat beveiligd is achter eHerkenning niveau 3.

De oplossing

Het oude portaal van de Belastingdienst zal in de loop van 2020 verdwijnen, daardoor is nu al het nieuwe portaal geïntroduceerd: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Op dit nieuwe portaal kunt u nu al o.a. de loonaangiften over 2019 en de btw-aangifte doen. Om in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk heeft u eHerkenning niveau 3 (eH3) nodig.

eH3 aanvragen

Het probleem

Het nieuwste besturingssysteem van Apple macOS Catalina 10.15 ondersteunt geen 32-bitsapplicaties meer. Het oude portaal van de Belastingdienst kan volgens de fiscus niet worden omgezet naar 64 bits, waardoor deze dus niet meer werkt op de nieuwste versie van Apple. Hierdoor kunnen o.a. de volgende aangiftes niet meer worden gedaan:

  • de aangiftes loonheffingen over 2014 tot en met 2019;
  • de aangifte vennootschapsbelasting over 2013 tot en met 2018;
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor ondernemers;
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor particulieren;
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2014 voor buitenlandse belastingplichtigen.
  • de aangifte inkomstenbelasting over 2019

Als u wilt weten wat er nu allemaal al mogelijk is met Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u op deze link klikken.