U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update27 maart 2020

Tegemoetkoming schade Coronavirus (COVID-19)

De sectoren die het hardst zijn getroffen door de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zullen een tegemoetkoming ontvangen. Deze tegemoetkoming kunt u aanvragen met minimaal eHerkenning niveau 1. De zwaarst getroffen sectoren zijn o.a. de horeca, de reisbranche, kapperszaken en de culturele sector. De tegemoetkoming wordt ‘Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS)’ genoemd en zal uit 4000 euro bestaan, zo meldt het RVO. Het RVO is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Economische Zaken.

eHerkenning niveau 1 aanvragen

Beleidsregel tegemoetkoming schade Coronavirus (COVID-19) aanvragen

Met minimaal eHerkenning niveau 1 kunt u de ‘Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS)’ aanvragen. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie omtrent het aanvragen van de tegemoetkoming. Het aanvragen van de tegemoetkoming kan in twee verschillende situaties:

  1. De ondernemer heeft zelf eHerkenning (minimaal niveau 1) en gebruikt dat om de tegemoetkoming aan te vragen via het eLoket van het RVO.
    Wilt u het zelf regelen en heeft u nog geen eHerkenning? Hier kunt eHerkenning aanvragen.
  2. De intermediair vraagt namens zijn klanten de tegemoetkoming aan. De intermediair heeft dan zelf een eHerkenningsmiddel nodig met machtigingen van zijn relaties. Deze machtiging kan een ketenmachtiging met algemene bevoegdheid (of dienstverlenersmachtiging RVO) zijn, of de intermediair moet een RVO machtigingsformulier in bezit hebben. Dit hoeft niet meegestuurd te worden met de aanvraag.
    Let op: bij de aanvraag moet de SBI-code van de ondernemer ingevuld worden. Dit nummer is te vinden in het KvK uittreksel, maar kan ook opgezocht worden onderin deze pagina.

Om de Beleidsregel tegemoetkoming schade COVID-19 aan te vragen, moet de aanvrager na de eerste keer  inloggen met het eHerkenningsmiddel bij eLoket van het RVO een profiel aanmaken.

Wanneer het profiel is aangemaakt, kan er ingelogd worden. Vervolgens kunt u een nieuwe aanvraag indienen door het juiste ‘subsidieaanvraagformulier’ te selecteren. Kies hier voor ‘Beleidsregel tegemoetkoming schade COVID-19’ en vul deze in.