U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Inloggen Mijn Belastingdienst Zakelijk

Heeft uw organisatie geen inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar moet u inloggen bij de Belastingdienst en Douane? Vanaf dit jaar kunt u eHerkenning niveau 3 (EH3) aanvragen, ook als u in het buitenland gevestigd bent.

Met eHerkenning voor organisaties zonder KVK-nummer kunt u inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst sluit binnenkort, dus zorg dat u uiterlijk 1 juli 2024 eHerkenning heeft. 

Voor wie is het bedoeld?
Dit inlogmiddel is speciaal ontwikkeld voor organisaties die zich niet hoeven of kunnen inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Het is onder andere geschikt voor Samenwerkingsverbanden, Fiscale eenheden, Fondsen voor Gemene Rekening, Stille Maatschappen en buitenlandse bedrijven en organisaties.

Wat heeft u nodig voor de aanvraag?
Tijdens de aanvraag dient u het fiscale nummer van uw organisatie op te geven. Dit nummer, de eerste 9 cijfers van uw Omzetbelastingnummer, is te vinden op correspondentie van de Belastingdienst. Op de aanvraagdocumenten staat aangegeven welke bewijsstukken u moet meesturen, zoals een brief van de Belastingdienst, oprichtingsakte of samenwerkingsovereenkomst. 

Waarom kiezen voor Z login?
Met eHerkenning van Z login profiteert u van, onbeperkt inloggen bij de Belastingdienst en Douane, geen onverwachte extra kosten en uitstekende en bereikbare klantenservice. De tarieven voor  eHerkenning voor organisaties zonder KVK nummer zijn gelijk aan de regulier tarieven, vanaf 29,95 EUR per jaar. 

  • Betaling per jaar, 41 EUR.  
  • Betaling per 3 jaar, 89,85 EUR (per jaar 29,95 EUR)

Daarnaast is het mogelijk we een eenmalige vergoeding vragen voor het controleren van uw documenten. Dit hangt af van uw rechtsvorm. De vergoeding bedraagt tussen de 0 en 40 EUR en wordt tijdens het aanvraagproces getoond.

Veelgestelde vragen eHerkenning zonder KVK nummer

Kan ik inloggen namens een andere organisatie?
Wilt u inloggen namens een relatie? Dan kunt u gebruik maken van ketenmachtigingen. Ketenmachtigingen kunnen uitgevraagd worden op basis van KVK nummer of fiscaal nummer. Meer informatie over ketenmachtigingen kunt u lezen op deze pagina. 

Welke documenten moet ik aanleveren?
Op de aanvraagdocumenten staat vermeld welke bewijsstukken u moet meesturen. Hieruit moet duidelijk blijken welke personen tekenbevoegd zijn namens de organisatie, bijvoorbeeld door een brief van de Belastingdienst, een oprichtingsakte of een samenwerkingsovereenkomst. 

Waar kan ik inloggen met eHerkenning zonder KVK-nummer
U kunt inloggen bij de Belastingdienst en Douane, bijvoorbeeld bij Mijn Belastingdienst Zakelijk.