U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Wat is de spoedprocedure?

Als u via onze spoedprocedure uw aanvraag voor 14:00 op een werkdag upload, dan wordt het middel of de wijziging dezelfde dag nog verwerkt en aangeboden bij PostNL of AMP.

Let op, krijgt u de activatiebrief via PostNL, dan ontvangt u het minimaal een werkdag later afhankelijk van de snelheid van PostNL. Verloopt de uitlevering via AMP, dan kan gekozen worden voor identificatie via de AMP app of op locatie. De gebruiker kan tijdens het activatieproces zelf kiezen op welke manier er geïdentificeerd wordt. Voor identificatie via de AMP app is een paspoort of identiteitsbewijs nodig met een NFC chip. 

Wilt u het eHerkenningsmiddel dezelfde dag nog kunnen gebruiken neem dan contact op met de spoedlijn 085-0239315 om de mogelijkheden van activatie via de AMP app, een koerier of ophalen bij ons op de locatie te bespreken.

Aan de spoedprocedure zijn extra kosten verbonden kijk op onze tarievenpagina wat voor u van toepassing is.

Hoe werkt de spoedprocedure?

 1. Vul de normale aanvraag of het wijzigingsformulier volgens de instructie in. Print het contract uit, onderteken het volgens de instructies en scan het vervolgens weer in. Vergeet ook de bijlages niet, zoals een kopie van het gevraagde identiteitsbewijs (WID).
 2. U mag maximaal drie middelen die gekoppeld zijn aan één KVK-nummer aanvragen of wijzigen via deze spoedprocedure.
 3. Start via onderstaande button de spoedprocedure. Vul uw gegevens in en upload uw aanvraag met een kopie van de identiteitsbewijs/-bewijzen. Wilt u uw activatiebrief ophalen bij ons op locatie of ontvangen via een koerier vermeld dit dan extra in het opmerkingenveld.
 4. Ga vervolgens akkoord met de tarieven voor de spoedprocedure en verzend de aanvraag.
 5. Na verwerking ontvangt u van ons een bevestiging met verdere instructies met betrekking tot de ontvangst van uw eHerkenningsmiddel en de activatie.

Spoedaanvraag indienen

Tarieven spoedprocedures

Tarieven spoedprocedure eHerkenning aanvragen

Met spoed eHerkenning aanvragen? Maak gebruik van onze spoedprocedure. Maak uw aanvraag compleet en foutloos voor u het upload. Ook foutieve aanvragen die we niet kunnen verwerken, worden in rekening gebracht. Afhankelijk van het type spoedverwerking hanteren wij de volgende tarieven:

 • Spoedverwerking gegarandeerd vandaag verwerken en morgen aangetekend versturen per post of, afhankelijk van uw situatie, een afspraak inplannen met AMP voor fysieke identificatie: €50,-
 • Spoedverwerking en zelf ophalen in Lelystad: €75,-
 • Spoedverwerking met inzet koerier: €75,- + kosten inzetten koerier.

Kosten inzetten koerier

 • Prijs per kilometer: €0,56. Kilometers worden v.v. gerekend, vanaf Lelystad.
 • Specifiek aflevertijdstip: €42,50

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en onder voorbehoud van wijzigingen.

Tarieven ketenmachtigingen spoedprocedure

 • Per dossier wordt €10,- in rekening gebracht bij de intermediair.