U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

banner-image

eHerkenning van Z login

eHerkenning voor een eenmanszaak

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard

Bij steeds meer overheidsinstanties heeft u eHerkenning nodig om in te loggen. Vanwege de privacy wetgeving (AVG) zullen verreweg de meeste diensten achter niveau eHerkenning 3 aangeboden gaan worden.

Label

BSN niet afschermen

Inloggen met eHerkenning bij het UWV werkt voor eenmanszaken op basis van het burgerservicenummer (BSN). Voor eenmanszaken is het dus noodzakelijk dat bij de aanvraag voor eHerkenning voor het UWV, het BSN wordt geregistreerd. Het BSN is momenteel nodig om in te loggen bij het UWV, de Belastingdienst en de Douane. De verwachting is dat daar in de nabije toekomst steeds meer organisaties bijkomen.

Z login is door de overheid gecertificeerd en mag burgerservicenummers verwerken om eHerkenning uit te reiken aan ondernemers met een eenmanszaak.

Correcte aanlevering WID

Bij het aanleveren van een wettelijk identificatiedocument (WID) kunt u kiezen uit het opsturen van een kopie identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs. Bij het opsturen van een kopie rijbewijs of identiteitsbewijs dient u ook een kopie van de achterkant mee te sturen. Op de achterkant staat namelijk het burgerservicenummer vermeld en die hebben wij nodig ter controle voor o.a. inloggen bij het UWV, de Belastingdienst en de Douane.

Scherm dus ook het BSN niet af bij het doorsturen van een kopie WID.
Lees meer hierover

Alle voordelen op een rij

eHerkenning van Z login

Image

Onbeperkt eHerkenning niveau 3 gebruiken vanaf €29,95 per jaar

Bij Z login weten we dat iemand met een eenmanszaak, geen onverwachte extra kosten kan gebruiken. Daarom kunt u bij Z login onbeperkt en veilig inloggen bij overheidsinstanties voor een vast bedrag per jaar. Voor algemene en extra machtigingen worden geen extra kosten gerekend.

Meer over de kosten

Prijsoverzicht eHerkenning

Sluit

leveleHerkenning niveau 3

3 jaar

  • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
  • Makkelijk en snel aan te vragen
  • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
  • Nu 89,85 euro betalen voor 3 jaar gebruik

89,85

vanaf29,95per jaar

leveleHerkenning niveau 3

1 jaar

  • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
  • Makkelijk en snel aan te vragen
  • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
vanaf41,-per jaar

Meer informatie over tarieven

Met eHerkenning niveau 3 bent u klaar voor de toekomst. Daarom kunt u zonder problemen dit niveau eHerkenning aanvragen voor een langere periode. Vraag niveau 3 eHerkenning aan voor een periode van 3 jaar en u betaalt €29,95 per jaar.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat u dan pas weer over 3 jaar hoeft na te denken over eHerkenning aanvragen.

Wilt u meer informatie over de extra opties, zoals het aanvragen van een OTP device of over de kosten van een spoedprocedure? Klik dan op onderstaande link naar onze
tarievenpagina.

Image

Eenvoudig eHerkenning aanvragen

Een helder proces, met een duidelijke uitkomst. Wij realiseren ons dat iemand met een eenmanszaak vaak weinig tijd heeft om eHerkenning aan te vragen. Daarom hebben wij een bijzonder eenvoudige en heldere aanvraagprocedure ontwikkelt.

Meer over de aanvraagprocedure

Onze aanvraagprocedure

Sluit

Stap 1 - Bepaal het betrouwbaarheidsniveau

Wanneer u eHerkenning aanvraagt, dient u een betrouwbaarheidsniveau te kiezen. Voor iemand met een eenmanszaak raden wij het normaal gesproken aan om niveau 3 eHerkenning aan te vragen. Met dit niveau zit u nu en in de toekomst goed.
Weet u exact voor welke diensten u eHerkenning aanvraagt? Dan kunt u hier zien welk niveau eHerkenning nodig is voor deze diensten. Vervolgens is het verstandig om eHerkenning aan te vragen op het hoogste niveau dat u nodig hebt. Hiermee kunt u namelijk ook inloggen op lagere niveaus.

Stap 2 - eHerkenning aanvragen

Nu u weet welk betrouwbaarheidsniveau u nodig hebt, kunt u beginnen met eHerkenning aanvragen. Houd er rekening mee, dat bij het invullen van de persoonsgegevens van de eigenaar van de eenmanszaak, dat het burgerservicenummer (BSN) geregistreerd dient te worden. Het BSN mag ook niet worden afgeschermd op het kopie paspoort. Bij het opsturen van een kopie rijbewijs of identiteitsbewijs dient u ook een kopie van de achterkant mee te sturen.

Stap 3 – Controleren en opsturen

Een eHerkenning aanvraag wordt nauwkeurig door ons gecontroleerd, controleer dus zelf ook of alle ingevulde gegevens kloppen. Klopt alles? Print de aanvraag dan uit, onderteken het en stuur het, samen met de benodigde bijlages op naar:

UnifiedPost B.V.
t.a.v.: Z login eHerkenning
Postbus 18
8200 AA LELYSTAD

Image

Hulp en ondersteuning bij eHerkenning aanvragen

Heeft u een vraag over eHerkenning aanvragen? Iemand met een eenmanszaak kan dit natuurlijk niet aan collega’s vragen. Gelukkig hebben wij een zeer professioneel Customer Service team klaarstaan om al uw vragen over eHerkenning te beantwoorden.

Meer over onze support

Vragen of hulp nodig?

Sluit

Ons Customer Service team helpt u op weg

Wilt u weten welk niveau u nodig heeft voor de dienst waarop u wilt inloggen met eHerkenning? De pagina Niveau per dienst helpt u de juiste keuze te maken.
Heeft u eHerkenning aangevraagd maar kunt u nog steeds niet inloggen bij het UWV? Kijk dan hier voor de status van eHerkenning voor eenmanszaken bij het UWV.
Op onze supportpagina kunt u per onderwerp antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Als het antwoord op uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u via het contactformulier of telefonisch (ma-vr) met ons contact opnemen. Wij helpen u graag verder met eHerkenning aanvragen.

De feiten

Z login helpt duizenden mensen dagelijks veilig in te loggen

522

dienstverleners

1639

aangesloten diensten

185101

Z login-gebruikers

Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen

Met Z login eHerkenning kan ik veilig inloggen, bijvoorbeeld bij RVO. Ons bedrijf ligt in een buitengebied, waar het bereik voor mobiele telefoons niet altijd optimaal is. Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen, waardoor ik ook toegang kan krijgen tot de relevante informatie als mijn bereik slecht is. En omdat we LTO-lid zijn krijg ik bovendien extra korting!

Eefje Meihuizen-Kuyt
Agrarisch ondernemer en Districtraad FrieslandCampina

Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken. Gelukt, met dank aan de klantenservice

Met de Enterprise Solution houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen. Met zoveel vestigingen zou uitzoeken wie we waarvoor moeten machtigen nog best ingewikkeld kunnen zijn. Dankzij de professionele ondersteuning van de klantenservice was het echter snel geregeld en kunnen we het nu zelf beheren.

Marcel Koppenol
Facilicom Group

Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen

En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.


Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS

Z login doet meer

Misschien bent u op zoek naar

Z login Enterprise Solution

eHerkenning voor meerdere vestigingen of veel gebruikers aanvragen? De Enterprise Solution biedt u de mogelijkheid machtigingen van medewerkers binnen uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk te beheren.


Bekijk Z login Enterprise Solution

eHerkenning op alle niveaus

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 4 betrouwbaarheidsniveaus (EH2, EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Wij leveren alle niveaus.


Bekijk alle niveaus

Onze antwoorden op

Veelgestelde vragen

Wat is eHerkenning precies?

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel logt u met één gebruikersnaam en wachtwoord, op een veilige manier in bij alle aangesloten organisaties/ diensten. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden.

eHerkenning aanvragen

Wat zijn de niveaus in eHerkenning?

Er zijn eHerkenningsmiddelen op meerdere betrouwbaarheidsniveaus (EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Voor een middel op een hoger betrouwbaarheidsniveau moet u bij het eHerkenning aanvragen meer controlestappen doorlopen om uw identiteit en handelingsbevoegdheid vast te stellen.

Welk niveau heb ik nodig?

Wij raden normaal gesproken eHerkenning niveau 3 aan. Ook kunt u op deze pagina alle diensten opzoeken waar u met eHerkenning wilt inloggen. Vervolgens kiest u het hoogste niveau dat u bij deze diensten past. Met een hoger niveau eHerkenning kunt u namelijk altijd inloggen op lagere niveaus.

Waarom wordt eHerkenning niveau 3 de norm?

Sommige dienstverleners (UWV, Belastingdienst en RDW) worden verplicht om hun diensten achter eHerkenning niveau 3 aan te bieden. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe privacy wet ‘AVG’. Wanneer persoonsgegevens worden uitgewisseld dan is al snel eHerkenning niveau 3 vereist.

Hoe kan ik eHerkenning aanvragen?

Om hulp te bieden bij eHerkenning aanvragen, hebben we een stappenplan voor u klaar staan. Hier heeft u een duidelijk overzicht van alle stappen die u dient te doorlopen. Met dit stappenplan kunt u eenvoudig eHerkenning aanvragen.

Stappenplan

Hoe werkt eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst of het UWV?

Om in te loggen bij het UWV of de Belastingdienst, heeft u eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig, in combinatie met de juiste machtigingen. Op deze pagina’s kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van eHerkenning voor de Belastingdienst of het UWV.