Over ketenmachtigingen

Met een normale eHerkenning machtiging wordt door een organisatie iemand intern gemachtigd om namens deze organisatie zaken te doen met eHerkenning.

Organisaties die een andere partij, zoals een intermediair of bureau, willen machtigen om namens hen een online dienst af te nemen met eHerkenning, kunnen daarvoor gebruik maken van een zogenoemde ketenmachtiging. Daarbij hoeft de organisatie niet zelf eHerkenning aan te vragen.

Voor de intermediair biedt eHerkenning ook uitkomst: hij kan met één eHerkenningsmiddel inloggen bij diensten waarvoor hij gemachtigd is, en hoeft niet voor ieder ander bedrijf een apart eHerkenningsmiddel te gebruiken.

Ketenmachtigingen voor intermediairs

Wij realiseren ons als geen ander dat het initiatief voor het regelen van ketenmachtigingen in de meeste gevallen ligt bij de intermediair. Wij focussen ons dan ook op functionaliteit voor de intermediair die het voor hen makkelijk maakt om ketenmachtigingen te verkrijgen

Ketenmachtigingen Z login eHerkenning

Per 1 mei 2019 kunt u bij ons ook ketenmachtigingen aanvragen. Vul hieronder het aanvraagformulier in, en wij nemen contact met u op zodat wij u een oplossing op maat kunnen bieden.

Meer informatie

Tarieven ketenmachtiging

De ketenmachtigingen die nu nodig zijn, zijn ketenmachtigingen op eHerkenning niveau 3 voor het UWV en de Belastingdienst. Vandaar dat wij enkel ketenmachtigingen op niveau eH3 aanbieden. Deze ketenmachtigingen kunt u natuurlijk ook koppelen aan diensten op een lager eHerkenningsniveau.
Een ketenmachtiging kost regulier 19,95 euro per jaar. Als u 3 jaar vooruit betaalt, dan kost een ketenmachtiging 18,50 euro. Bij 5 jaar vooruitbetalen is dat 18,00 euro per jaar.

Intermediairs die ketenmachtigingen gebruiken betalen voor het gebruik GEEN extra vergoeding per gebruiker. Zij hebben enkel een Z login eHerkenningsmiddel op niveau 3 nodig.