image

Over ketenmachtigingen

Met een normale eHerkenning machtiging wordt door een organisatie iemand intern gemachtigd om namens deze organisatie online zaken te doen met eHerkenning.

Organisaties die een andere partij, zoals een intermediair of bureau, willen machtigen om namens hen online zaken te doen met eHerkenning, kunnen daarvoor gebruik maken van een zogenoemde ketenmachtiging. Daarbij hoeft de organisatie niet zelf eHerkenning aan te vragen.

Voor de intermediair bieden ketenmachtigingen ook uitkomst: hij kan met één eHerkenningsmiddel inloggen bij verschillende diensten waarvoor hij gemachtigd is en hoeft niet voor ieder ander bedrijf een apart eHerkenningsmiddel te gebruiken. 

Ketenmachtigingen voor intermediairs
Wij realiseren ons als geen ander dat het initiatief voor het regelen van ketenmachtigingen in de meeste gevallen ligt bij de intermediair. Wij focussen ons dan ook op functionaliteit voor de intermediair die het voor hen makkelijk maakt om ketenmachtigingen te verkrijgen. 

Bekijk deze presentatie over ketenmachtigingen voor meer informatie.

Leer meer over deze functionaliteiten en over ketenmachtigingen in het algemeen door u hiernaast in te schrijven voor een van onze webinars over ketenmachtigingen. 
Bent u intermediair en wilt u weten wat ketenmachtigingen kosten voor u en uw relaties?

Vul direct het aanvraagformulier in en vraag een offerte aan.

Aanvraagformulier ketenmachtigingen

 

Aanvragen ketenmachtigingen

Bent u intermediair? Dan  kunt u met onze oplossing ketenmachtigingen eenvoudig regelen. Vul het aanvraagformulier in en wij maken een offerte op maat aan.

Bent u geen intermediair, maar wilt u een ketenmachtiging afgeven aan uw intermediair? Dan adviseren wij u om eerst contact op te nemen met uw intermediair. Vraag aan uw intermediair om een ketenmachtiging bij ons aan te vragen via onderstaand aanvraagformulier.

Aanvraagformulier ketenmachtigingen

 

Bent u geen intermediair?
Wanneer u een intermediair met een Z login ketenmachtiging wilt machtigen om uw zaken omtrent eHerkenning te regelen, dan kunt u dit het best eerst met uw intermediair bespreken. Uw intermediair bereidt zich wellicht al voor om dit voor u aan te vragen en weet precies voor welke diensten zij een ketenmachtiging van uw organisatie wenst te verkrijgen.

Ketenmachtiging afgeven
Het kan natuurlijk voorkomen dat u contact met uw intermediair hebt gehad en dat uw intermediair geen ketenmachtiging voor uw organisatie wil aanvragen. Neem in dat geval contact met ons op via onderstaand formulier. Dan sturen wij u instructies toe met de uitleg hoe u zelf een ketenmachtiging kunt afgeven aan uw intermediair.  Maar let op: u kunt alleen een ketenmachtiging op deze manier afgeven als u zelf een EH3 middel heeft en beheerder bent van uw organisatie met toegang tot de Beheermodule van Z login.

Ketenmachtiging afgeven

Tarieven ketenmachtigingen

Momenteel zijn ketenmachtigingen nodig voor het UWV en de Belastingdienst op eHerkenning niveau 3 (eH3). Vandaar dat wij enkel ketenmachtigingen op niveau eH3 aanbieden (dit kunt u ook gebruiken om op lagere niveaus in te loggen).

Tarieven ketenmachtigingen eH3 voor ketenmachtiging-gever of intermediair

Tarief per jaar

 

Vooruitbetaling

Aantal machtigingen voor diensten

€ 19,95

 

1 jaar

Keuze uit 1, of meerdere diensten

* Toelichting: contract wordt stilzwijgend verlengd met telkens eenzelfde periode als de gekozen periode voor vooruitbetaling. Bij opzegging ketenmachtiging wordt de machtiging ook beëindigd als deze niet al eerder is stopgezet. 
* Een ketenmachtiging is altijd per direct opzegbaar.

Toelichting tarieven

De tarieven van een ketenmachtiging worden per aanvraag in rekening gebracht. Wij moeten namelijk controles en administratieve handelingen verrichten die bij iedere aanvraag opnieuw moeten plaatsvinden. Daarom de volgende adviezen:

  • Intermediairs  moeten altijd eerst een offerte aanvragen. Korting is dan mogelijk. U kunt hier een offerte aanvragen.
  • Bent u een ketenmachtiging-gever? Stem de aanvraag dan altijd af met uw intermediair, deze weet exact voor welke diensten toegang gewenst is. Een aanvraag is altijd gekoppeld aan één KvK-nummer (organisatie) aan wie de ketenmachtiging wordt verstrekt. Dus als u aan meerdere intermediairs een ketenmachtiging wilt geven, dan dient er per organisatie (KvK) een ketenmachtiging te worden verstrekt. Dit kan niet in één aanvraag.

 

Webinars voor intermediairs

Bekijk het overzicht van onze geplande webinars en schrijf u in op een tijd en datum waarop het u uitkomt. In deze webinars legt een van onze specialisten uit hoe ketenmachtigingen voor intermediairs werken en hoe het aanvraagproces zo goed mogelijk voorbereid kan worden voor uw relaties. Tijdens de webinar kunt u ook direct vragen stellen, vergeet dan niet om een koptelefoon aan te sluiten. Na inschrijving zult u een e-mail ter bevestiging ontvangen van ‘GoToWebinar’, dit is het programma waar wij onze webinars mee maken.

Schrijf u nu in voor een van onze webinars over ketenmachtigingen

Instructies ketenmachtigingen-beheermodule

Dinsdag 9 juni 2020 – 10:30 tot 11:30 uur:

Inschrijven

Introductie ketenmachtigingen

Donderdag 11 juni 2020 – 10:30 tot 11:30 uur:

Inschrijven

Instructies ketenmachtigingen-beheermodule

Dinsdag 16 juni 2020 – 10:00 tot 11:00 uur:

Inschrijven

Introductie ketenmachtigingen

Donderdag 18 juni 2020 – 10:00 tot 11:00 uur:

Inschrijven

Instructie intermediairs: initiëren ketenmachtigingen 

U bent vertegenwoordiger van een intermediair en u heeft een Z login overeenkomst gesloten voor de uitrol van ketenmachtigingen onder uw relaties.
Op deze pagina vindt u een stappenplan met gedetailleerde informatie over wat u moet doen.

Stap 1: inrichten Z login beheermodule:
De uitrol van ketenmachtigingen begint met de Z login beheermodule. Ieder persoon binnen uw organisatie die met ketenmachtigingen gaat werken heeft een eHerkenningsmiddel van niveau 3 en toegang tot de beheermodule van Z login nodig. Hebben mensen binnen uw organisatie eHerkenning van niveau 3? Dan heeft de beheerder automatisch, gratis toegang tot de beheermodule van Z login. Tijdens het aanvragen van EH3, of later in de gewone beheermodule, bepaalt u waar uw medewerker gemachtigd voor wordt namens uw eigen organisatie

Wanneer u een ketenmachtiging-overeenkomst hebt met Z login dan heeft de beheerder ook toegang tot de ‘ketenmachtiging-beheermodule’.

Stap 2: Print, onderteken en verstuur de ketenmachtiging offerte van Z login
De beheerder van uw organisatie krijgt toegang tot de ketenmachtiging-functionaliteit in de beheermodule van Z login wanneer wij hebben kunnen bevestigen dat de ondertekende offerte voor ketenmachtigingen retour is gestuurd naar:

Z login
Postbus 18
8200AA Lelystad

Hier dienen ook de kopie identiteitsbewijzen van de wettelijke vertegenwoordigers aan toegevoegd te worden. 

Stap 3: vul het upload-bestand nauwkeurig in
Download het upload-bestand en vul het aan de hand van deze instructies nauwkeurig in. Volg de instructies heel precies, want een bestand met fouten zal niet worden geaccepteerd door de beheermodule.

Waar u op moet letten:

  1. KvK nummers moeten allemaal ingevuld zijn en uit exact 8 cijfers bestaan. Zijn er velden in de kolom ‘KvK nummer’ leeg gelaten? Dan zal het bestand niet geaccepteerd worden door de beheermodule. Controleer het dus goed.
    LET OP: is het eerste cijfer van een KvK nummer een ‘0’ en verdwijnt deze na het invullen? Let er dan op dat u de eerste kolom als ‘tekst-veld’ opslaat.
  2. Geldig e-mailadres; wij controleren of er een geldig e-mailadres is ingevoerd.
  3. Ook de velden van de contactpersonen moeten worden ingevuld.

Wordt uw upload-bestand alsnog geweigerd? Kijk dan goed welke velden niet correct zijn, corrigeer dit vervolgens in het originele upload-bestand voor u het opnieuw upload. Pas als alle velden correct zijn wordt het bestand geaccepteerd en kunt u verder naar de volgende stap.

Stap 4: notificeer uw relaties
Stuur uw relaties een aankondigingsmail met uitleg over ketenmachtigingen en het vervolgproces. Doe dit voordat u vanuit de ketenmachtiging-beheermodule de ketenmachtiging-overeenkomsten verstuurt.

Download voorbeeld van de aankondigingsmail

Lees deze tekst zelf ook goed door want het kan zijn dat u hier vragen over gaat krijgen van uw relaties. Om vertrouwen te wekken bij uw relaties, dient deze mailing vanuit uw eigen systemen te worden verstuurd. Na deze mailing komt de automatische mailing vanuit de ketenmachtiging-beheermodule, dankzij de aankondigingsmail zullen ze het minder snel negeren.

Stap 5: verzenden ketenmachtiging-overeenkomsten naar relaties
Verstuur binnen redelijke termijn na de verzending van de aankondigingsmail, de daadwerkelijke ketenmachtiging-overeenkomst naar uw relaties vanuit de ketenmachtiging-beheermodule.