Over ketenmachtigingen

Met een normale eHerkenning machtiging wordt door een organisatie iemand intern gemachtigd om namens deze organisatie zaken te doen met eHerkenning.

Organisaties die een andere partij, zoals een intermediair of bureau, willen machtigen om namens hen een online dienst af te nemen met eHerkenning, kunnen daarvoor gebruik maken van een zogenoemde ketenmachtiging. Daarbij hoeft de organisatie niet zelf eHerkenning aan te vragen.

Voor de intermediair biedt eHerkenning ook uitkomst: hij kan met één eHerkenningsmiddel inloggen bij diensten waarvoor hij gemachtigd is, en hoeft niet voor ieder ander bedrijf een apart eHerkenningsmiddel te gebruiken.

Ketenmachtigingen voor intermediairs

Wij realiseren ons als geen ander dat het initiatief voor het regelen van ketenmachtigingen in de meeste gevallen ligt bij de intermediair. Wij focussen ons dan ook op functionaliteit voor de intermediair die het voor hen makkelijk maakt om ketenmachtigingen te verkrijgen

Ketenmachtigingen Z login eHerkenning

Binnenkort ondersteunt Z login eHerkenning ook ketenmachtigingen. Meer weten over het gebruik van ketenmachtigingen? Vraag meer informatie aan.

Meer informatie