U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Toelichting

Buitenlandse bedrijven zonder een permanente vestiging in Nederland hoeven zich niet in te schrijven in het Handelsregister. Wanneer deze wel belastingplichtig zijn worden deze door de Belastingdienst ingeschreven in de BvR (beheer van relatiedatabase) en krijgen een FI nummer.

Samenwerkingsverbanden tussen 2 of meerdere natuurlijke of niet natuurlijke personen staan in de regel ook niet geregistreerd in het Handelsregister en krijgen ook een FI nummer van de belastingdienst. De onderliggende niet natuurlijke personen staan veelal zelf wel in het Handelsregister.

De meeste kerkgenootschappen staan niet in het Handelsregister maar hebben wel een FI nummer van de belastingdienst.

Wat moet u doen als u eHerkenning wilt aanvragen?

Het goede nieuws is dat al deze organisaties zich wel degelijk kunnen inschrijven in het Handelsregister. Na registratie kan dan gewoon eHerkenning aangevraagd worden en kunt u ook in de toekomst blijven inloggen bij de Belastingdienst , UWV en natuurlijk bij alle andere overheidsorganisatie die met eHerkenning werken. Inschrijven in de KvK als organisatie of Kerkelijke organisatie? Dat kan via één onderstaande twee buttons.

Inschrijven organisatie in KVK

Inschrijven Kerkelijke organisatie in KVK