image
eHerkenning van Z login

voor niveau 3

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard

Inloggen op het werkgeversportaal van het UWV is vanaf 1 november 2019 verplicht met eHerkenning niveau 3. De Belastingdienst zal kort daarna volgen met het verplichten van eHerkenning niveau 3.

Label

Z login eHerkenning niveau 3 voor maar € 31,66 per jaar.

Onbeperkt eHerkenning gebruiken.
Geen onverwachte extra kosten.
Eenvoudig en snel aan te vragen.
Goede en bereikbare Customer Service.

Veilig en eenvoudig inloggen

Met uw Z login eHerkenningsmiddel kunt u veilig en betrouwbaar inloggen bij meer dan 500 organisaties. Dat betekent dat u nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Aan een Z login middel kan namelijk een algemene machtiging gekoppeld worden, waarmee u overal kan inloggen - nu en in de toekomst. Heel gemakkelijk! Maar er kan ook een machtiging voor één of een paar diensten aan gekoppeld worden. Hoe u het ook gebruikt, veilig inloggen is verzekerd.

De feiten

Z login helpt duizenden mensen
dagelijks veilig in te loggen

515

dienstverleners

1467

aangesloten diensten

135124

gebruikers van Z login

Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen

Met Z login eHerkenning kan ik veilig inloggen, bijvoorbeeld bij RVO. Ons bedrijf ligt in een buitengebied, waar het bereik voor mobiele telefoons niet altijd optimaal is. Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen, waardoor ik ook toegang kan krijgen tot de relevante informatie als mijn bereik slecht is. En omdat we LTO-lid zijn krijg ik bovendien extra korting!

Eefje Meihuizen-Kuyt Agrarisch ondernemer en Districtraad FrieslandCampina

Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken. Gelukt, met dank aan de klantenservice

Met de Enterprise Solution houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen. Met zoveel vestigingen zou uitzoeken wie we waarvoor moeten machtigen nog best ingewikkeld kunnen zijn. Dankzij de professionele ondersteuning van de klantenservice was het echter snel geregeld en kunnen we het nu zelf beheren.

Marcel Koppenol Facilicom Group

Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen

En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.

Joost van der Krogt Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS
Onze antwoorden op

Veelgestelde vragen

Ik heb eH3 om in te loggen bij het UWV maar hoor nu dat het oude inlogsysteem nog tijdelijk blijft bestaan. Kan ik mijn eH3 dan gewoon gebruiken?

Ja u kunt gewoon uw eHerkenningsmiddel niveau 3 (eH3) gebruiken om o.a. in te loggen op het werkgeversportaal van het UWV. Het is mogelijk dat u momenteel ook gebruik kunt maken van uw oude UWV login account, maar dit account zal spoedig verwijderd worden en dan is eH3 de enige manier om in te loggen bij het UWV.

Ik heb speciaal voor het UWV eH3 aangevraagd en nu is het voorlopig nog niet verplicht. Kan ik mijn contract beëindigen en tegen die tijd opnieuw activeren?

Nee dat is niet mogelijk. U kunt uw eH3 gewoon gebruiken bij het UWV en bij alle andere dienstverleners waarvoor eH3 of lager nodig is.

Kan ik geld terug krijgen als ik mijn eH3 voorlopig nog niet nodig heb?

Nee, dat kan niet. Wél kunt u uw eH3 gewoon gebruiken bij alle dienstverleners waarvoor eH3 of lager nodig is, zoals het UWV.

Wanneer kan ik niet meer inloggen op de oude wijze?

De oude manier van inloggen verdwijnt gefaseerd. Het UWV stuurt hierover een melding één week voor uw oude inlog account wordt gesloten.

Ik heb een EH3 middel en kan niet inloggen bij UWV

U beschikt over een EH3 middel met de juiste machtiging(en), maar u kunt toch niet inloggen bij het UWV. U heeft dan waarschijnlijk een middel dat uitgegeven is op een KvK-nummer met toevoeging van het vestigingsnummer (met 12 cijfers).

Om uw eHerkenningsregistratie te wijzigen zijn meerdere mogelijkheden. Welke mogelijkheid voor u van toepassing is hangt af van hoe het bedrijf bij het KvK handelsregister is ingeschreven.

1. Is het bedrijf waarvoor u inlogt bij eHerkenning geregistreerd met een 12 cijferig vestigingsummer én is dit de enige vestiging die in het KvK Handelsregister is ingeschreven onder het KvK nummer (8 cijfers)? Dan kunt u het 12 cijferig vestigingsnummer laten omzetten naar een registratie op de hoofdvestiging met alleen de 8 cijfers.
Download hiervoor het wijzigingsformulier Vul dit volledig is en stuur het samen met de gevraagde documenten per post naar ons retour.

2. Zijn er meerdere vestigingen onder de hoofdvestiging (met 8 cijfers) geregistreerd bij de KvK, dan adviseren wij u om minimaal een extra eHerkenningsmiddel EH3 aan te vragen voor de hoofdvestiging (8 cijfers) met een specifieke machtiging voor het UWV.
Aanvragen niveau EH3

Hoe moet ik een eHerkenningsmiddel voor UWV aanvragen?

Voor het werkgeversportaal heeft u betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Daarnaast moet u beschikken over een algemene bevoegdheid of een specifieke machtiging voor het werkgeversportaal.
- Let er op dat u voor het inloggen bij het UWV GEEN vestigingsnummer opgeeft bij de registratie.
- Vul online het registratieformulier in.
- U ontvangt een downloadcontract.
- Controleer dit op juistheid en laat de wettelijk vertegenwoordiger(s) de aanvraag ondertekenen.
- Stuur vervolgens de getekende aanvraag samen met de benodigde documenten per post naar ons retour.

Aanvragen niveau EH3

Kan ik upgraden / opwaarderen als ik al een Z login eHerkenningsmiddel heb?

Als u niet het juiste betrouwbaarheidsniveau heeft kunt u uw Z login eHerkenningsmiddel upgraden naar betrouwbaarheidsniveau EH3. Bij de upgrade zorgen wij ervoor dat, mitst relevant, u toegang blijft behouden tot online dossiers die reeds gekoppeld zijn aan uw huidige middel.
Let er op dat u voor het inloggen bij het UWV GEEN vestigingsnummer opgeeft bi de registratie.

Nu middel upgraden

Wat is de doorlooptijd van mijn EH3 aanvraag?

Zodra uw registratieformulier door ons is ontvangen, wordt uw aanvraag doorgaans binnen een week verwerkt. Ten tijde van drukte kan de doorlooptijd oplopen tot enkele weken. Wanneer het echter nodig is om sneller over een Z login eHerkenningsmiddel te beschikken, kunt u gebruik maken van onze spoedprocedure.

Het is altijd van belang dat de gegevens correct en compleet worden ingevuld en alle benodigde documenten worden meegezonden om de aanvraag snel te kunnen afhandelen.
Let er op dat u voor het inloggen bij het UWV GEEN vestigingsnummer opgeeft bij de registratie. Indien de aanvraag niet compleet is, wordt de doorlooptijd van uw registratie langer.

Naar spoedprocedure

Vanaf wanneer moet ik met eHerkenning inloggen bij het UWV?

Vanaf heden kunt u, als u beschikt over een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 3 (eH3) en de juiste machtigingen, bij het UWV inloggen met uw eHerkenningsmiddel.
Sinds 1 november 2019 is eHerkenning verplicht om in te loggen op het werkgeversportaal van het UWV.

Heeft u nog geen eH3 maar moet u wel inloggen op het werkgeversportaal van het UWV? Vraag het dan snel aan.

Aanvragen eH3

Ik heb eHerkenning maar weet niet welk niveau

Heeft u al eHerkenning van Z login maar weet u niet welk niveau? Dan kunt u inloggen in uw persoonlijke profielpagina, daar kunt u zien welk niveau u heeft.

Naar profielpagina