U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Instructies initiëren ketenmachtigingen

Een pdf met instructies  voor het aanvragen en gebruiken van Ketenmachtigingen vindt u hier.

Stap 1: eHerkenning aanvragen:
Om met ketenmachtigingen te kunnen werken, heeft u eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig. U kunt het best beginnen door EH3 aan te vragen voor iedereen die als beheerder geregistreerd moet komen te staan.
Vervolgens kan de beheerder zelf, in de Beheermodule, eHerkenning niveau 3 aanvragen voor iedereen die met ketenmachtigingen wilt gaan werken. Aan het EH3 middel koppelt u de machtigingen waarvoor u wilt dat deze gebruiker namens uw eigen organisatie kan gaan inloggen.

Wanneer u een ketenmachtiging-overeenkomst hebt met Z login dan heeft de beheerder ook toegang tot de ketenmachtiging-functionaliteit in de Beheermodule.

Stap 2: Print, onderteken en verstuur de ketenmachtiging offerte van Z login
De beheerder van uw organisatie krijgt toegang tot de ketenmachtiging-functionaliteit in de Beheermodule van Z login wanneer wij hebben kunnen bevestigen dat de ondertekende offerte voor ketenmachtigingen retour is gestuurd naar commercie@zlogin.nl of per post naar:

Z login
Postbus 18
8200AA Lelystad

Stap 3: vul het upload-bestand nauwkeurig in
Download het upload-bestand en vul het aan de hand van deze instructies nauwkeurig in. Volg de instructies heel precies, want een bestand met fouten zal niet worden geaccepteerd door de Beheermodule.

Waar u op moet letten:

  1. KvK nummers moeten allemaal ingevuld zijn en uit exact 8 cijfers bestaan. Zijn er velden in de kolom ‘KvK nummer’ leeg gelaten? Dan zal het bestand niet geaccepteerd worden door de Beheermodule. Controleer het dus goed.
    LET OP: is het eerste cijfer van een KvK nummer een ‘0’ en verdwijnt deze na het invullen? Let er dan op dat u de eerste kolom als ‘tekst-veld’ opslaat.
  2. Geldig e-mailadres; wij controleren of er een geldig e-mailadres is ingevoerd.
  3. Ook de velden van de contactpersonen moeten worden ingevuld.

Wordt uw upload-bestand alsnog geweigerd? Kijk dan goed welke velden niet correct zijn, corrigeer dit vervolgens in het originele upload-bestand voor u het opnieuw upload. Pas als alle velden correct zijn wordt het bestand geaccepteerd en kunt u verder naar de volgende stap.

Stap 4: notificeer uw relaties
Stuur uw relaties een aankondigingsmail met uitleg over ketenmachtigingen en het vervolgproces. Doe dit voordat u vanuit de Beheermodule de ketenmachtiging-overeenkomsten verstuurt.

Download voorbeeld van de aankondigingsmail

Lees deze tekst zelf ook goed door want het kan zijn dat u hier vragen over gaat krijgen van uw relaties. Om vertrouwen te wekken bij uw relaties, dient deze mailing vanuit uw eigen systemen te worden verstuurd. Na deze mailing komt de automatische mailing vanuit de Beheermodule, dankzij de aankondigingsmail zullen ze het minder snel negeren.

Stap 5: verzenden ketenmachtiging-overeenkomsten naar relaties
Verstuur binnen redelijke termijn na de verzending van de aankondigingsmail, de daadwerkelijke ketenmachtiging-overeenkomst naar uw relaties vanuit de Beheermodule.