U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

banner-image

eHerkenning van Z login

voor gebruik bij UWV

Inloggen met eHerkenning kan bij de volgende UWV diensten:

 • Tijdelijk minder werk (EH3)
 • Bedrijfsgegevens wijzigen (EH3)
 • Tewerkstellingsvergunning (EH3)
 • UWV werknemerportaal (EH3)
 • Re-integratie, WIA, deskundigenoordeel, WAO (EH3)
 • Eigenrisicodrager controle (EH3)
 • Verzuimgegevens Ziektewet en WAZO (EH3)
 • Uitkeringsgegevens Ziektewet en WAZO (EH3)
 • Betalingsonmacht en ontslagaanvraag (EH3)
 • Eigenrisicodragers WGA en WW financiële gegevens (EH3)
 • Eigenrisicodragers WW re-integratie (EH3)
 • Participatiewet en Wajong (EH3)
 • Bezwaar (EH3)

Label

Inloggen bij UWV met eHerkenning niveau 3

Om op het UWV werkgeversportaal in te loggen heeft u eHerkenning niveau 3 nodig. Dit wordt gezien als dé standaard van eHerkenning.
Bij Z login kunt u eHerkenning niveau 3 onbeperkt gebruiken voor maar €29,95 per jaar.

Veilig en eenvoudig inloggen

Met uw Z login eHerkenningsmiddel kunt u veilig en betrouwbaar inloggen bij meer dan 500 organisaties. Aan een Z login middel kan een algemene machtiging gekoppeld worden, waarmee u overal kan inloggen - nu en in de toekomst. Heel gemakkelijk! Maar er kan ook een machtiging voor één of een paar diensten aan gekoppeld worden. Hoe u het ook gebruikt, veilig inloggen is verzekerd.

Alle voordelen op een rij

eHerkenning van Z login voor UWV

Image

Onbeperkt inloggen bij UWV vanaf €29,95 per jaar

Z login biedt u de mogelijkheid om onbeperkt en veilig in te loggen bij UWV en andere overheidsinstanties en organisaties, voor een vast bedrag per jaar. Voor algemene en extra machtigingen worden geen extra kosten gerekend.

Meer over de kosten

Prijsoverzicht eHerkenning

Sluit

leveleHerkenning niveau 3

3 jaar

 • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
 • Makkelijk en snel aan te vragen
 • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
 • Nu 89,85 euro betalen voor 3 jaar gebruik

89,85

vanaf29,95per jaar

leveleHerkenning niveau 3

1 jaar

 • Toegang tot alle diensten t/m niveau 3
 • Makkelijk en snel aan te vragen
 • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
vanaf41,-per jaar

Meer informatie over tarieven

Naast het tarief voor het eHerkenningsmiddel zijn er optionele diensten en producten waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Dit kan het geval zijn als u gebruik wilt maken van onze spoedprocedure of als aanvullende controlebegeleiding nodig is. Ook kan het zijn dat u geen 2e factor middel wenst op basis van SMS maar dat u de voorkeur geeft aan een OTP device als 2e factor.

Bekijk alle ins en outs op onze tarievenpagina.

Image

Snel aan de slag met eHerkenning

Een helder proces, met een duidelijke uitkomst. Met Z login kunt u snel aan de slag met eHerkenning. Als u de juiste informatie aanlevert, gaan wij gaan snel voor u aan de slag!

Meer over de aanvraagprocedure

Onze aanvraagprocedure

Sluit

Stap 1 - Aanvragen

Nadat u bepaald heeft welk betrouwbaarheidsniveau u wil aanvragen, doorloopt u de online aanvraagprocedure. Hierbij kunt u meerdere personen aanmelden voor uw organisatie. Daarvoor moet u wel weten voor welk KvK-nummer u toegang wilt aanvragen. Na het doorlopen van de aanvraagprocedure ontvangt u, vanaf niveau EH2, per e-mail een overeenkomst.

Stap 2 - Ondertekening

Bij de overeenkomst die u per e-mail heeft een ontvangen zit een checklist waarmee u eenvoudig de aanvraagprocedure verder kunt doorlopen. Volg daarvoor de stappen op de checklist, en voeg de gevraagde documenten toe aan uw aanvraag. Zorg ervoor dat de juiste wettelijke vertegenwoordiger de aanvraag voorziet van een handtekening. Zijn er meerdere bevoegden? Dan moeten deze mogelijk allen de aanvraag ondertekenen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Stap 3 - Controle en uitgifte

Na ontvangst van uw overeenkomst lopen onze controleurs alle ingediende documenten na. Als er onduidelijkheden zijn of stukken missen, nemen zij contact met u op. Wanneer alles klopt, ontvangt u van ons per e-mail of post informatie over hoe u het eHerkeningsmiddel kunt activeren. Na het doorlopen van deze laatste stappen kunt u inloggen met uw eHerkenningsmiddel.

Image

Hulp bij het aanvragen

Mocht u tijdens de aanmeldprocedure vragen hebben, dan staat ons professionele Customer Service team altijd klaar om u direct te helpen.

Meer over onze support

Vragen of hulp nodig?

Sluit

Ons Customer Service team helpt u op weg

Op onze supportpagina kunt u per onderwerp antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Wilt u weten welk niveau u nodig heeft voor de dienst waarop u wilt inloggen met eHerkenning? De pagina Niveau per dienst helpt u de juiste keuze te maken.

Als het antwoord op uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u via het contactformulier of telefonisch (ma-vr) met ons contact opnemen. Wij helpen u graag verder met uw aanvraag van eHerkenning.

De feiten

Z login helpt duizenden mensen dagelijks veilig in te loggen

522

dienstverleners

1639

aangesloten diensten

185101

Z login-gebruikers

Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen

Met Z login eHerkenning kan ik veilig inloggen, bijvoorbeeld bij RVO. Ons bedrijf ligt in een buitengebied, waar het bereik voor mobiele telefoons niet altijd optimaal is. Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen, waardoor ik ook toegang kan krijgen tot de relevante informatie als mijn bereik slecht is. En omdat we LTO-lid zijn krijg ik bovendien extra korting!

Eefje Meihuizen-Kuyt
Agrarisch ondernemer en Districtraad FrieslandCampina

Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken. Gelukt, met dank aan de klantenservice

Met de Enterprise Solution houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen. Met zoveel vestigingen zou uitzoeken wie we waarvoor moeten machtigen nog best ingewikkeld kunnen zijn. Dankzij de professionele ondersteuning van de klantenservice was het echter snel geregeld en kunnen we het nu zelf beheren.

Marcel Koppenol
Facilicom Group

Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen

En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.


Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS

Z login doet meer

Misschien bent u op zoek naar

Z login Enterprise Solution

eHerkenning voor meerdere vestigingen of veel gebruikers aanvragen? De Enterprise Solution biedt u de mogelijkheid machtigingen van medewerkers binnen uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk te beheren.


Bekijk Z login Enterprise Solution

eHerkenning op alle niveaus

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 4 betrouwbaarheidsniveaus (EH2, EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Wij leveren alle niveaus.


Bekijk alle niveaus

Onze antwoorden op

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik een eHerkenningsmiddel voor UWV aanvragen?

Voor het werkgeversportaal heeft u betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig. Daarnaast moet u beschikken over een algemene bevoegdheid of een specifieke machtiging voor het werkgeversportaal.
- Let er op dat u voor het inloggen bij het UWV GEEN vestigingsnummer opgeeft bij de registratie.
- Vul online het registratieformulier in.
- U ontvangt een downloadcontract.
- Controleer dit op juistheid en laat de wettelijk vertegenwoordiger(s) de aanvraag ondertekenen.
- Stuur vervolgens de getekende aanvraag samen met de benodigde documenten per post naar ons retour.

Aanvragen niveau EH3

Ik wil inloggen bij het UWV voor een organisatie zonder KvK inschrijving

U kunt nog geen gebruikmaken van eHerkenning voor een organisatie zonder KvK inschrijving. Totdat dat ook voor u geregeld is kunt u op de huidige manier inloggen op het UWV werkgeversportaal. Heeft u nog geen UWV-account? Vraag dan een UWV-account aan bij de UWV klantenservice .

Welke specifieke machtigingen voor UWV heb ik nodig?

Het UWV werkgeversportaal is de plek waar u alles regelt rondom werknemersverzekeringen. Hieronder vindt u een overzicht van de diensten waarvoor u machtigingen kunt aanvragen.
We adviseren u om de medewerkers die moeten inloggen bij het UWV alleen de specifieke machtigingen te geven voor de diensten waarbij ze moeten inloggen.

- Melden en inzien verzuimgegevens Ziektewet en WAZO
- Inzien uitkeringsgegevens ziektewet en WAZO
- Inzien financiële gegevens voor eigenrisicodragers WGA en WW
- Inzien re-integratiegegevens voor eigenrisicodragers WW
- Aanleveren en inzien re-integratiegegevens WIA
- Indienen ontslagaanvraag
- Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
- Controle eigenrisicodragers
- Bezwaar maken

Ik heb een eenmanszaak en wil inloggen bij het UWV

U kunt bij ons gewoon eHerkenning niveau 3 aanvragen en daarmee inloggen op het werkgeversportaal van het UWV. Het is wel belangrijk om de instructies op deze pagina goed door te lezen.

Vraag direct EH3 aan

Machtigingen voor UWV werkgeversportaal aanvragen

Bij de aanvraag van uw eHerkenningsmiddel(en) moet u uw machtigingen en diensten voor het werkgeversportaal aanvragen/ opgeven bij uw eHerkenningsaanvraag.
De machtigingen en rechten voor eHerkenning worden niet door UWV beheerd. Voor alle medewerkers binnen uw organisatie die gebruikmaken van het werkgeversportaal moet u een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau EH3 met de juiste specifieke UWV machtigingen aanvragen.

eHerkenning bij het UWV

Via het werkgeversportaal van het UWV kunt u onder meer online werknemersverzekeringen regelen, veilig online vragen stellen en snel en gemakkelijk werknemers ziek of beter melden.

eHerkenning is hét inlogmiddel voor ondernemers die online zaken willen regelen met de overheid. eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD voor burgers. Met eHerkenning kunnen bedrijven en organisaties zich online identificeren op basis van een gebruikersnaam en wachtwoord. Dezelfde inloggegevens kunnen worden gebruikt om gegevens uit te wisselen met ruim 500 organisaties in de publieke en semi-publieke sector. En dat worden er steeds meer. Grote overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, UWV, RDW en de Douane gebruiken eHerkenning voor hun online dienstverlening.

Om online in te loggen bij UWV heeft u eHerkenning niveau 3 nodig. Wilt u direct eHerkenning aanvragen? Klik dan hieronder.

Aanvragen niveau EH3