image

Opzeggen eHerkenningsmiddel van een persoon

Het opzeggen / beëindigen van een eHerkenningsmiddel van een persoon kan via het invullen en versturen van een formulier. 

Wilt u het eHerkenningsmiddel van een persoon upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau dan is eerst opzeggen niet nodig. U kunt voor de betreffende persoon een middel op het gewenste niveau aanvragen. LET OP:  Er kan voor een persoon niet geupgrade worden naar een hoger niveau als er nog geen middelen voor het bedrijf aanwezig zijn voor dit hoger niveau. Wilt u dat wel dan moet middels een nieuwe aanvraag ook het ‘bedrijfsniveau’ worden geupgrade.

Maak hieronder de keuze tussen het opzeggen van een eHerkenningsmiddel van een gebruiker of van een beheerder en het Betrouwbaarheidsniveau van het op te zeggen middel. Vul het formulier volledig in, verstuur volgens de instructie samen met de eventueel gevraagde (identiteits)documenten.

Opzeggen eHerkenningsmiddel gebruiker

Kies hieronder het niveau van het eHerkenningsmiddel:

Opzeggen eHerkenningsmiddel beheerder

Kies hieronder het niveau van het eHerkenningsmiddel:

Opzeggen eHerkenningsovereenkomst van een bedrijf

U wilt de overeenkomst die u met ons heeft voor eHerkenning opzeggen. Hiermee worden alle eHerkenningsmiddelen die op het bedrijf staan geregistreerd beëindigd.

Wilt u de eHerkenningsmiddelen upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau? Dan is opzeggen niet nodig. U kunt voor de betreffende persoon middels een nieuwe aanvraag het gewenste niveau aanvragen. Lees meer.

Bedrijf uitgeschreven uit KvK Handelsregister of failliet

Is uw bedrijf uitgeschreven uit het KvK Handelsregister of failliet verklaard? Overweeg dan goed of u uw eHerkenning nu al wilt opzeggen: in veel gevallen heeft u nog eHerkenning nodig om zaken bij de Belastingdienst of het UWV af te handelen. Zorg er eerst voor dat deze zaken afgehandeld zijn en zeg dan pas uw eHerkenning op om onnodige kosten te voorkomen.
 
Weet u zeker dat u geen eHerkenning meer nodig hebt? Vul dan dit online opzegformulier in. Alle eHerkenningsmiddelen van het bedrijf worden beëindigd.

Restitutie van kosten is hierbij niet mogelijk.

LET OP: De opzegging is onherroepelijk. Er kunnen geen eHerkenningsmiddelen meer worden aangevraagd.

Opzeggen bedrijf (incl. alle EH middelen)

Uw bedrijf is niet failliet of uitgeschreven uit het KvK Handelsregister. Toch wilt u de overeenkomst die u met ons heeft voor eHerkenning opzeggen en daarmee alle Z login eHerkenningsmiddelen beëindigen. Kies het niveau waar het bedrijf nu bij ons op staat geregistreerd: