U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws13 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 kunnen teruggaafverzoeken voor Dividendbelasting bij de Belastingdienst alleen nog ingediend worden met behulp van eHerkenning. 

Het betreft 3 verschillende services:

  • Aangifte of opgaaf dividend
  • Kwalificatiebeschikking dividend
  • Teruggaaf dividend

Teruggaaf van dividendbelasting is van toepassing wanneer uw organisatie in het buitenland is gevestigd en recht heeft op teruggaaf van dividendbelasting die is ingehouden op beleggingsdividend. Ook wanneer u in het buitenland woont heeft u hier recht op.

Om toegang te krijgen tot deze diensten is eHerkenning niveau 3 nodig met een machtiging voor de dienst Dividendbelasting.

Heeft u nog geen eHerkenning vraag dat dan hier aan. Indien u alleen in hoeft te loggen bij de Belastingdienst kunt u ook kiezen voor EH3 Belastingdienst, hiermee kunt u alleen inloggen bij de diensten van de Belastingdienst. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. 

Maakt u gebruik van een financieel dienstverlener? Dan kan deze namens u de dividendbelasting terugvragen met een ketenmachtiging

Meer informatie over teruggaaf dividendbelasting is te vinden op de website van de Belastingdienst.