U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws21 februari 2019

Omdat belangrijke dienstverleners  UWV, Belastingdienst, DNB gaan aansluiten op eHerkenning gaan alle eHerkenning leveranciers op korte termijn Ketenmachtigingen aanbieden. Zo ook Z login.

Met een ketenmachtiging kunnen organisaties andere organisaties machtigen om namens hen in te loggen met eHerkenning op online diensten.

Ketenmachtigingen zijn vooral handig voor bedrijven die via een tussenpartij (een extern bureau of intermediair) gebruik willen maken van bepaalde diensten die met eHerkenning toegankelijk zijn. De medewerker of machtigenbeheerder van het bedrijf zelf heeft dan niet persé zelf een eHerkenningsmiddel nodig.

Het voordeel voor de tussenpartij is dat hij met één eHerkenningsmiddel namens meerdere bedrijven kan inloggen bij diensten waarvoor hij is gemachtigd. Hij hoeft dan niet voor elk bedrijf dat hij vertegenwoordigt een apart eHerkenningsmiddel aan te vragen.

Vastleggen Ketenmachtigingen via Registratieformulier

Meestal ligt het initiatief voor het vastleggen van Ketenmachtigingen bij de Intermediair. Wanneer de relatie van de Intermediair geen Z login eHerkenningsmiddel heeft op het juiste niveau (eH3 in bijna alle gevallen), dan dient de klant via een registratieformulier de Intermediair te machtigen.

Omdat het best ingewikkeld is voor de aanvragen is het is aan te bevelen dat de Intermediair de aanvraag voor de relatie invult en ervoor zorgdraagt dat de juiste documenten worden bijgevoegd bij de aanvraag.

Vastleggen Ketenmachtigingen Online in Z login Beheermodule

Wanneer de relatie beschikt over een Z login eH3 middel dan kan de Ketenmachtiging heel eenvoudig online vastgelegd worden in de Z login Beheermodule. De contactpersoon bij de Intermediair krijgt dan per e-mail een bericht wanneer de Ketenmachtiging voor de Organisatie van de contactpersoon is vastgelegd. De Beheerder van eHerkenningsmiddelen en Machtigingen bij de Intermediair intern hoeft dan niet meer in de eigen Z login Beheermodule vastleggen welke ketenmachtiging aan de Intermediair is verstrekt. Wel moet er in de beheermodule nog vastgelegd worden welke persoon of personen binnen de organisatie van de Intermediair gemachtigd is/zijn om gebruik te maken van de Ketenmachtiging

Meer weten over Ketenmachtigingen?

Wilt u meer weten over Z login Ketenmachtigingen? Vraag dan meer informatie aan.

Meer informatie