U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws23 januari 2020

Inloggen bij RVO: machtigingen verlengen

Om op mijn.rvo.nl in te loggen om bijvoorbeeld een subsidieaanvraag in te dienen, heeft u sinds 1 januari 2015 eHerkenning nodig. Rond deze periode hebben dan ook veel ondernemers eHerkenning aangevraagd. Aan een eHerkenningsmiddel zijn bepaalde machtigingen verbonden en deze machtigingen zijn maximaal vijf jaar geldig. Nu, vijf jaar na de verplichting van eHerkenning bij het RVO, zijn er dus veel ondernemers die hun machtigingen moeten verlengen.

Machtigingen verlengen

Uit veiligheidsoverwegingen is het belangrijk om een machtiging niet eeuwig te laten doorlopen. Daarom is er vanuit het stelsel rondom eHerkenning de regel dat een machtiging maximaal vijf jaar geldig mag zijn. Na deze periode moet de machtiging verlengd worden. Een beheerder van eHerkenning kan op drie manieren controleren of een machtiging bijna verloopt of al verlopen is:

 • Kijk in de inbox van uw e-mail of u een bericht hebt ontvangen met als onderwerp ‘notificatie eHerkenning’. Hierin staat aangegeven welke machtiging bij welke medewerker verlopen is, of bijna gaat verlopen. Volg de link in het bericht om instructies te vinden hoe u deze machtigingen kunt verlengen.
 • Heeft u eHerkenning niveau 2+ of 3? Dan heeft u automatisch toegang tot de Beheermodule van Z login. Log in op de Beheermodule login en ga naar ‘Middelen’. Dan ziet u vervolgens een overzicht van alle eHerkenningsmiddelen binnen uw organisatie.
  Staat er onder ‘Status’ een rood icoontje? Dan zijn de machtigingen van dit eHerkenningsmiddel verlopen en moeten opnieuw geactiveerd worden. U kunt ook op ‘details’ klikken achter de naam van een medewerker om te zien hoelang de machtiging nog doorloopt.

  • Kijk hier voor meer instructies over het verlengen van machtigingen.
  • Kijk hier voor meer instructies wanneer uw machtigingen al verlopen zijn en opnieuw geactiveerd moeten worden.
 • Wanneer u, of de werknemers wiens machtiging verlopen is, probeert in te loggen bij het RVO, dan krijgt u de volgende foutmelding:
  “Om in te kunnen loggen moet u beschikken over de machtiging (…)”.
  Door de link te volgen die bij de foutmelding staat, vindt u instructies hoe u de machtiging weer kunt activeren. Deze instructies kunt u ook hier vinden.

Instructies machtigingen verlengen in de Beheermodule van Z login:

Instructies machtiging activeren wanneer het al verlopen is: