U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update30 september 2021

Inloggen met eHerkenning bij DUO

Scholen in het primair onderwijs maken voor het inloggen bij DUO nu gebruik van Mijn BRON. In januari 2022 start de vernieuwde gegevensuitwisseling met het nieuwe Register Onderwijsdeelnemers (voorheen BRON). Vanaf dat moment maken scholen voor deze dienstverlening ook gebruik van Mijn DUO en moeten zij inloggen met eHerkenning niveau 3. In de loop van 2022 hebt u ook eHerkenning nodig om in te loggen bij het Internet Schooldossier van de Inspectie van het Onderwijs.

eHerkenning aanvragen

ICT in het onderwijs
Voor het inloggen bij DUO en de Inspectie van het Onderwijs hebben schoolbesturen en scholen vanaf 2022 eHerkenning nodig op betrouwbaarheidsniveau 3. Met een brief heeft het Ministerie van OCW hierover bestuurders geïnformeerd. In de brief leest u ook wat u nu al kan doen om u hierop voor te bereiden.

De invoering van eHerkenning is in lijn met de Wet digitale overheid. Deze wet regelt het veilig en betrouwbaar inloggen bij overheidsdiensten. eHerkenning voldoet aan de laatste veiligheidseisen en is het inlogmiddel van de overheid voor bedrijven en organisaties.

Waarvoor gebruikt u straks eHerkenning?
Scholen en schoolbesturen in het primair onderwijs maken voor het inloggen bij DUO nu gebruik van Mijn BRON. In januari 2022 start de vernieuwde gegevensuitwisseling met het nieuwe register Onderwijsdeelnemers (voorheen BRON). Vanaf dat moment maken scholen voor deze dienstverlening ook gebruik van Mijn DUO en moeten zij inloggen met een eHerkenningsmiddel.

Hoe bereidt u zich voor?
Om in te loggen bij DUO heeft u binnenkort eHerkenning niveau 3 nodig. Ons advies is om dit zo snel mogelijk aan te vragen zodat u niet op het laatste moment voor verrassingen komt te staan. U kunt eHerkenning niveau 3 aanvragen via onderstaande knop. eHerkenning is persoonsgebonden, het is dus goed om te weten wie er binnen uw organisatie allemaal bij DUO moeten inloggen, zodat u weet voor wie u allemaal eHerkenning moet aanvragen.

eHerkenning aanvragen