U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws24 december 2019

Kerkgenootschappen krijgen uitstel loonheffingen bij Belastingdienst

Kerkgenootschappen die erom vragen, zullen bij de Belastingdienst uitstel krijgen voor het indienen van de loonaangifte. Hierdoor hebben kerkgenootschappen meer tijd om eHerkenning aan te vragen.

eHerkenning aanvragen kerkgenootschappen

Voor kerkgenootschappen is het aanvragen van eHerkenning al tijden een probleem. Bij Z login bieden we wel een oplossing, maar nog niet alle leveranciers van eHerkenning communiceren deze mogelijkheid. Vandaar dat veel kerkgenootschappen nog problemen hebben met het aanvragen van eHerkenning.

Uitstel loonaangifte achter eHerkenning

Alle kerken die loonaangifte doen via de site van de Belastingdienst krijgen in januari 2020 een brief. In deze brief wordt uitgelegd hoe uitstel geregeld kan worden. Met deze mogelijkheid tot uitstel is er dus gehoor gegeven aan het feit dat veel kerkgenootschappen problemen hebben met eHerkenning aanvragen en hierdoor geen loonaangifte kunnen doen. Ook voor het indienen van vennootschapsbelasting via Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z) is straks eHerkenning nodig.
De Belastingdienst is stapsgewijs aan het overstappen naar haar nieuwe omgeving Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Deze nieuwe omgeving wordt achter eHerkenning niveau 3 aangeboden, alleen voor eenmanszaken blijft inloggen met DigiD mogelijk.

Lees ook: Vraag tijdig eHerkenning 3 aan voor de aangifte loonheffing