U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update10 mei 2021

Landelijk Asbestvolgsysteem naar eHerkenning niveau 2

Vanaf 1 juli 2021 heeft u minimaal eHerkenning niveau 2 nodig om in te loggen bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Momenteel is dat nog eHerkenning niveau 1 (EH1), maar dat niveau eHerkenning zal verdwijnen op 1 juli 2021. 

Het LAVS gebruikt u mogelijk voor het aanvragen van startmeldingen, sloopmeldingen, wijzigingen, archiveren of juist het heropenen van projecten. Hier is dus vanaf 1 juli minimaal eHerkenning niveau 2 voor nodig.

Steeds meer dienstverleners stappen over op een hoger niveau eHerkenning. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het uitfaseren van EH1.
EH1 zal definitief zal verdwijnen op 1 juli 2021. Vanaf dat moment is het dus niet meer mogelijk om in te loggen met eHerkenning niveau 1 en dus zal een hoger niveau eHerkenning nodig zijn. Naar verwachting zullen de meeste dienstverleners overstappen op eHerkenning niveau 3; de standaard van eHerkenning.
Voor het LAVS heeft u dus minimaal EH2 nodig, maar EH3 kan natuurlijk ook. Beschikt u, of iemand binnen uw organisatie, over EH1? Dan raden we het aan om tijdig te upgraden naar niveau 3.

Nu upgraden

Welk niveau eHerkenning vanaf 1 juli 2021 nodig zal zijn wordt bepaald door de dienstverleners zelf. Het is dan ook hun taak om dit tijdig bekend te maken. Voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) is in ieder geval al bekend dat eHerkenning niveau 3 vereist is. Ook is bekend dat het online aanvragen van een VOG vanaf 1 juli eHerkenning niveau 2+ vereist.