Heeft u eHerkening nodig, maar heeft uw organisatie geen KVK-nummer?
Kijk hier voor meer informatie

U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update17 november 2021

Namens fiscale eenheid inloggen bij Belastingdienst

Inloggen bij de Belastingdienst gaat, zoals bekend, veranderen. Momenteel kunt u uw btw-zaken nog via het oude portaal voor ondernemers regelen. Dat kan nog voor btw-zaken over 2021. Maar niet meer voor 2022 en later. Bijvoorbeeld voor btw-aangiften, suppleties bij btw-aangiften en ICP. Vanaf 2022 kan dit via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Om hier te kunnen inloggen heeft u eHerkenning niveau 3 nodig, ook als u namens een fiscale eenheid wilt inloggen.

Voorbereiden op Mijn Belastingdienst Zakelijk

Om gebruik te maken van Mijn Belastingdienst Zakelijk kunt u zich het best tijdig voorbereiden, doorloop daarvoor de volgende stappen:

  • Vraag eerst eHerkenning niveau 3 aan voor de medewerker(s) die namens de fiscale eenheid willen gaan inloggen bij de Belastingdienst. Vraag het eHerkenningsmiddel aan namens een van de ondernemingen in de fiscale eenheid.
  • Degene die gaat inloggen namens de fiscale eenheid bij de Belastingdienst dient minimaal te beschikken over de machtiging ‘Omzetbelasting voor fiscale eenheden’ en te kiezen voor ‘Inloggen voor iemand anders’.
  • De bevoegde persoon kan nu alle btw-zaken voor de fiscale eenheid regelen via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Verdere instructies voor het inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk met eHerkenning vindt u hier.

Regelt u uw btw-zaken zelf een administratiesoftwarepakket? Dan hoeft u ook niet in te loggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Laat u uw btw-zaken verzorgen door een fiscaal dienstverlener? Bespreek dit dan met die partij. Ketenmachtigingen kunnen niet namens een fiscale eenheid gebruikt worden om in te loggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk.