U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update22 april 2021

VOG aanvragen vereist minimaal EH2+

Vanaf 1 juli 2021 heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig om de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) via MijnJustis aan te vragen. Het minimaal vereiste betrouwbaarheidsniveau is verhoogd vanwege het uitfaseren van eHerkenning niveau 1 (EH1).

Maakt uw organisatie gebruik van de regeling gratis VOG voor vrijwilligers? Ook dan heeft u vanaf 1 juli minimaal EH2+ nodig om digitale VOG-aanvragen klaar te kunnen zetten. Vraag een upgrade aan en houdt er rekening mee dat u voor EH2+ een machtiging moet koppelen. Hoe u dit doet vindt u in onze handleiding, welke machtiging u nodig heeft wordt bepaalt door Justis.

Nu upgraden

Uitfasering EH1

EH1 zal definitief zal verdwijnen op 1 juli 2021. Vanaf dat moment is het dus niet meer mogelijk om in te loggen met eHerkenning niveau 1 en dus zal een hoger niveau eHerkenning nodig zijn. Naar verwachting zullen de meeste dienstverleners overstappen op eHerkenning niveau 3; de standaard van eHerkenning. Voor de VOG heeft u dus minimaal EH2+ nodig, maar EH3 kan natuurlijk ook. Beschikt u, of iemand binnen uw organisatie, over EH1? Dan raden we het aan om tijdig te upgraden naar niveau 3.

Tijdig upgraden

Heeft u al eHerkenning niveau 1 en wilt u deze nu upgraden? Bedenk dan eerst goed of u eHerkenning nog voor andere diensten nodig heeft. Veel dienstverleners vereisen namelijk minimaal eHerkenning niveau 3 (EH3). Voorbeelden zijn diensten van de Belastingdienst, het UWV en het RVO. Upgrade nu uw EH1 naar EH3 en dan crediteren wij automatisch eenmalig de jaarkosten van uw Z login EH1 middel!

Nu upgraden

eHerkenning niveau 2+

eHerkenning niveau 2+ (EH2+) is een hoger betrouwbaarheidsniveau dan EH1 en het aanvraag- en uitgifteproces is dan ook uitgebreider. Houdt er dus rekening mee dat u dit niet tot het laatste moment laat wachten. Bij EH2+ is het belangrijk dat u de juiste machtigingen aan het eHerkenningsmiddel koppelt. Dit kan gedaan worden in onze Beheermodule. Een beheerder met minimaal EH2+ krijgt bij Z login automatisch toegang tot de Beheermodule!