U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update21 juni 2022

eHerkenning nodig voor Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza)

Sinds 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi). Als u een startende of bestaande zorg- of jeugdhulpaanbieder bent, krijgt u hiermee te maken. Om u aan te melden voor de Wet toetreding zorgaanbieders heeft u eHerkenning nodig. Als u nog geen eHerkenning heeft kunt u vandaag nog gemakkelijk eHerkenning van Z login aanvragen.

Vraag direct eHerkenning aan

Wanneer dien ik mij aan te melden voor de Wtza?

Het maakt niet uit of u als zorgaanbieder ZZP’er bent, een instelling heeft of dat u hoofdaannemer of onderaannemer bent. Als u zorg biedt die onder de Wkkgz valt dient u zich aan te melden voor de Wet toetreding zorgaanbieders, hiervoor heeft u minimaal eHerkenning niveau 2+ nodig.

Waarom deze wet?

Uiteraard moet iedereen in Nederland kunnen rekenen op goede zorg. Door deze wet zijn alle aanbieders beter bewust van de kwaliteitsvoorschriften en kunnen de toezichthouders toezicht houden. Wilt u meer weten over waarom deze wet er is en met welke onderdelen u te maken krijgt? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een eHerkenningsmiddel van Z login?

Met een eHerkenningsmiddel van Z login kunt u veilig en betrouwbaar inloggen bij meer dan 500 organisaties. Dat betekent dat u nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Aan een Z login middel kan namelijk een algemene machtiging gekoppeld worden, waarmee u overal kan inloggen – nu en in de toekomst. Heel gemakkelijk! Maar er kan ook een machtiging voor één of een paar diensten aan gekoppeld worden. Hoe u het ook gebruikt, veilig inloggen is verzekerd.

Bij steeds meer overheidsinstanties heeft u eHerkenning nodig om in te kunnen loggen, zo ook voor de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza). Vanwege de privacy wetgeving (AVG) zullen verreweg de meeste diensten eHerkenning niveau 3 als standaard hanteren.

Wilt u zeker weten dat u goed zit voor de lange termijn? Vraag dan direct eHerkenning niveau 3 aan.

Vraag direct eHerkenning niveau 3 aan