U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws23 september 2019

Sinds vrijdag 13 september 2019 is het stelsel rondom eHerkenning Europees genotificeerd. Dit betekent dat Europese lidstaten eHerkenning positief hebben beoordeeld en het nu als officieel Europees inlogmiddel wordt erkend. Dit is een belangrijke stap om eHerkenning door heel Europa werkend te krijgen. Hierdoor zal het binnenkort een stuk makkelijker worden om grensoverschrijdend zaken te doen in de EU.

Hoe is dit gegaan?

In Den Haag is de afgelopen periode een serie van vier vragenrondes gehouden. Hier kregen verschillende lidstaten de kans om alles te weten te komen over het stelsel rondom eHerkenning. Op basis van deze vragenrondes hebben de verschillende lidstaten goedkeuring gegeven. Hierdoor is eHerkenning officieel erkend als Europees inlogmiddel en kan het stelsel rondom eHerkenning aan de slag om dit daadwerkelijk mogelijk te maken.

Wat is de volgende stap?

Nu eHerkenning officieel Europese goedkeuring heeft gekregen, hebben lidstaten twaalf maanden de tijd om eHerkenning toe te laten. Nu heeft het stelsel rondom eHerkenning de uitdaging om dit technisch gezien mogelijk te maken binnen deze twaalf maanden.

Een aantal aangrenzende lidstaten hebben een afspraak gemaakt met het stelsel rondom eHerkenning om op kortere termijn al aan te sluiten. Hierdoor moet de infrastructuur rondom Europese eHerkenning in 2020 al gereed zijn.

Door deze ontwikkelingen wordt eHerkenning steeds waardevoller.