U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update2 september 2021

eHerkenning: klaar voor Europees gebruik

Vanaf 1 september 2021 is het mogelijk om met eHerkenning, als Europees erkend inlogmiddel, online uw zaken te regelen met overheidsorganisaties in de Europese Economische Ruimte (EER). Online zaken doen over de grens wordt hiermee net zo betrouwbaar en veilig als in eigen land.

Eén manier om makkelijk in te loggen voor ondernemers, bedrijven, organisaties en intermediairs. Dat is eHerkenning. Een onmisbare schakel in het online zakendoen met overheidsorganisaties en steeds meer tussen bedrijven onderling.

Mijlpaal

Om verkeer van online diensten tussen landen te bevorderen, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de wens uitgesproken om eHerkenning geschikt te maken voor gebruik binnen Europa. De techniek die het mogelijk maakt om online zaken te doen over de grens, is dankzij de erkende leveranciers van eHerkenning in samenwerking met zowel RVO, RvIG, Logius als BZK en Europese landen tot stand gekomen. Daardoor kunnen Nederlandse bedrijven en organisaties met middelen vanaf betrouwbaarheidsniveau EH3, inloggen bij aangesloten overheidsorganisaties in EER landen.

Wat betekent dit voor u?

Bent u in het bezit van een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger dan kunt u over de grens bij andere Europese overheidsorganisaties inloggen, mits deze zijn aangesloten. Wij kunnen u helpen bij het gereed maken van uw huidige eHerkenningsmiddel voor gebruik over de grens.

Wat heb ik nodig om mijn eHerkenningsmiddel geschikt te maken voor gebruik over de grens?

Uw eHerkenningsmiddel is nu nóg niet geschikt voor gebruik over de grens. Uw BSN is namelijk nog nodig om eHerkenning geschikt te maken voor gebruik in het buitenland. Houdt rekening met de volgende aandachtspunten:

  • U bent in het bezit van een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger;
    Vraag hier aan
  • Uw BSN is nodig om uw eHerkenningsmiddel geschikt te maken voor gebruik over de grens;
    Lees hier meer
  • Regel de juiste machtiging van het land waar u wilt inloggen. Zoek dit op bij de dienstverlener waar u wilt inloggen.

Meer informatie en veelgestelde vragen