U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws13 maart 2019

Wie investeert in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, komt in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek (MIA). Dat betekent dat 36 procent van de investeringskosten afgetrokken mogen worden van de fiscale winst van een bedrijf – bovenop de reguliere afschrijving. Deze aftrek geldt voor aanschafkosten, voortbrengkosten, aanpassingskosten en kosten voor milieuadviezen (alleen voor MKB-bedrijven).

Voorwaarden milieu-investeringsaftrek

Ondernemers in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen komen in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek, zolang het bedrijfsmiddel op de milieulijst staat en er minimaal 2500 euro per jaar wordt geïnvesteerd. Als de middelen binnen 5 jaar na investering weer worden verkocht, en de waarde meer is dan 2300 euro, moet een deel van de aftrek weer worden terugbetaald via de desinvesteringsbijtelling.

Milieu-investeringsaftrek aanvragen met eHerkenning

Om de milieu-investeringsaftrek aan te vragen, moet de investering binnen drie maanden na aankoop worden gemeld. Het is belangrijk dat hiervoor op tijd eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 1 wordt aangevraagd.

eHerkenning aanvragen