U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws21 juni 2024

De deadline die woningbouwcorporaties hebben gekregen voor het indienen van de SBR-wonen rapportages is 1 juli 2024. Dit kan met eHerkenning op het portaal van SBR-wonen.

De SBR-wonen rapportages zijn tweeledig, de wettelijk verplichte Verantwoordingsinformatie (dVi2023) en de facultatieve Aedes-benchmark 2024. De deadline van de dVi2023 staat op 1 juli 2024, het portaal blijft tot 8 augustus 2024 geopend om de Aedes-benchmark aan te kunnen leveren.

Er wordt aanvullende informatie gevraagd in de Aedes-benchmark die aansluiten op de posten van dVi2023, er wordt daarom geadviseerd door de Aedes om de Aedes-benchmark 2024 pas te versturen nadat de dVi2023 voor uw corporatie definitief is.

Op de kennisbank van SBR-wonen zijn hulpmiddelen voor het aanleveren van de dVi en de Aedes-benchmark.

eHerkenning voor SBR-wonen

Om te kunnen inloggen op het SBR-wonenportaal heeft u eHerkenning nodig. In dit geval is daarvoor minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig. Daarbij moet u ook beschikken over de  machtiging voor SBR-wonen-dVi.

eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 is de standaard, dit niveau wordt bij steeds meer overheidsinstanties gevraagd. Zo zijn diensten van de Belastingdienst, het Kadaster en het UWV al aangeboden achter eHerkenning niveau 3. In de toekomst zullen nog meer diensten van organisaties aangeboden worden achter EH3. Verwacht u ook te moeten inloggen bij andere organisaties, dan raden wij aan om te kiezen voor eHerkenning niveau 3.