U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws15 augustus 2019

1 november komt steeds dichterbij

Vanaf 1 november 2019 gaat het UWV over op eHerkenning van niveau 3. Organisaties die op deze datum nog geen niveau 3 eHerkenningsmiddel bezitten, kunnen dan bijvoorbeeld geen ziektemeldingen meer doen op het werknemersportaal van het UWV. Hoewel er uitvoerig is gecommuniceerd over dit onderwerp, zijn nog niet alle organisaties begonnen met eHerkenning aanvragen. Ondertussen komt 1 november 2019 steeds dichterbij. Bovendien kan het verwerken van een eHerkenning aanvraag enkele weken duren, begin dus snel met eHerkenning aanvragen.

eHerkenning aanvragen voor het UWV

Hoewel het al vanaf 2018 mogelijk is om bij het UWV in te loggen met eHerkenning, is het vanaf 1 november 2019 verplicht. Dit betekent dat alle overige inlogmethodes vervallen. Om op het werknemersportaal van het UWV in te loggen is eHerkenning niveau 3 nodig. Door op tijd te starten met eHerkenning aanvragen loopt u straks niet tegen onnodige problemen en kosten op. Houd er rekening mee dat het verwerken van een eHerkenning aanvraag soms enkele weken kan duren.

Upgraden eHerkenning voor het UWV

Zoals hierboven is beschreven, heeft een organisatie eHerkenning niveau 3 nodig om in te loggen bij het UWV. Wanneer een organisatie beschikt over eHerkenning van een lager niveau, dan is het mogelijk om dit eHerkenningsmiddel te upgraden. U kunt upgraden door de reguliere methode van niveau 3 eHerkenning aanvragen te volgen. Tijdens de eHerkenning aanvraag dient u de gegevens van het huidige eHerkenningsmiddel in te vullen.

Lees hier meer over upgraden.