U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update13 februari 2019

Vanaf 1 november 2019 kan bij het werkgeversportaal van het UWV alleen nog maar met eHerkenning worden ingelogd; normale UWV-accounts komen te vervallen. Het is belangrijk om ruim het eHerkenningsmiddel ruim voor de deadline aan te vragen. Om iedere gebruiker hiertoe gelegenheid te bieden, kan tot de deadline met beide accounts worden ingelogd.

Benodigd betrouwbaarheidsniveau

Om bij het UWV in te kunnen loggen, is minimaal eHerkenning betrouwbaarheidsniveau 3 nodig; mensen met de beschikking over een middel met betrouwbaarheidsniveau 4 kunnen wel gebruik maken. Bij eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 loggen gebruikers in met een gebruikersnaam en een pincode, waarna ze op hun mobiele telefoon een unieke code ontvangen. Gebruikers die niet de beschikking hebben over een mobiele telefoon of deze niet willen gebruiken, kunnen bij sommige aanbieders een transponder krijgen om deze codes op te ontvangen.

Bij aanvraag van eHerkenning op betrouwbaarheidsniveau 3 moet een fysieke identificatie plaatsvinden op een locatie naar keuze: dit kan op kantoor zijn, maar ook op een centraal punt dat de leverancier bepaalt.

Zaken om rekening mee te houden

Bij het werkgeversportaal kunt u het middel niet beperken tot één vestiging, omdat het portaal geen KvK-nummers ondersteunt. Bij het aanvragen van het eHerkenningsmiddel moet u hiermee rekening houden.

Daarnaast moet u goed letten op het juiste betrouwbaarheidsniveau. Is dit lager dan 3, dan is toegang helaas niet mogelijk. Ook is het nodig om de juiste negen machtigingen die bij het UWV horen, te selecteren. Dit is nodig wanneer de leverancier aangeeft dat niet bij alle dienstverleners kan worden ingelogd.

  • Melden en inzien verzuim gegevens Ziektewet en WAZO
  • Inzien uitkeringsgegevens Ziektewet en WAZO
  • Indienen ontslagaanvraag
  • Inzien financiële gegevens voor eigenrisicodragers WGA en WW
  • Inzien re-integratie gegevens voor eigenrisicodragers WW
  • Banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten
  • Controle eigenrisicodragers
  • Bezwaar maken
  • Aanleveren en inzien re-integratie gegevens WIA

eHerkenning aanvragen UWV