U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Nieuws17 december 2019

Vraag tijdig eHerkenning 3 aan voor de vennootschapsbelasting

Met eHerkenning niveau 3 (EH3) kunt u inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Fasegewijs vervangt Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers. De vennootschapsbelasting over 2019 kan vanaf 1 maart 2020 al niet meer via het oude portaal.
In eerste instantie moest de loonaangifte voor 2020 uiterlijk 29 februari 2020 via MBD-Z gedaan worden. Nu is er aan een grote groep bedrijven uitstel verleend tot 1 juli 2020. Kijk hier voor wie dit uitstel van toepassing is. Voor het indienen van de vennootschapsbelasting blijft de deadline van 31 mei 2020 wél staan. EH3 aanvragen kunt u het best zo snel mogelijk doen om tijdig voorbereid te zijn.

  • eHerkenning geldt voor werkgevers die zelf hun vennootschapsbelasting over 2020 doen via de website van de Belastingdienst. Zij kunnen dit uitsluitend doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk. De vennootschapsbelasting over 2019 moet uiterlijk 31 mei 2020 ingediend zijn.
  • eHerkenning geldt niet voor werkgevers die hun loonaangifte uitbesteden. Ook ondernemers met een eenmanszaak hoeven eHerkenning niet aan te schaffen t.b.v. het inloggen bij Mijn Belastingdienst Zakelijk: zij kunnen blijven inloggen met DigiD.

Een aanvraag moet juist en volledig zijn en voorzien van de juiste documenten en handtekeningen. Zo moet uw organisatie bijvoorbeeld ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel om eHerkenning aan te kunnen schaffen. Bij het verwerken van een EH3 aanvraag moeten de leveranciers van eHerkenning verplicht allerlei controles doen op deze gegevens, zoals identificatie en het vaststellen van de bevoegdheid. De verwerkingstijd van uw aanvraag is onder meer afhankelijk van hetgeen in het Handelsregister is opgenomen over uw organisatie.

Vraag direct EH3 aan

Treedt u op als intermediair? Bekijk de mogelijkheden van een ketenmachtiging

Heeft u een eenmanszaak of buitenlands bedrijf zonder vestiging in Nederland? Dan kunt u helaas nog niet inloggen met eHerkenning bij de Belastingdienst.
Op het moment dat u in deze situaties wel eHerkenning kunt gebruiken, informeren wij u daarover. Tot die tijd logt u in op de huidige manier.

Lees ook: Stappenplan eHerkenning aanvragen