U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

banner-image

eHerkenning van Z login

voor niveau 4

eHerkenning niveau 3 wordt de standaard

Bij steeds meer overheidsinstanties heeft u eHerkenning nodig om in te loggen. Vanwege de privacy wetgeving (AVG) zullen verreweg de meeste diensten achter niveau eHerkenning 3 aangeboden gaan worden.

Label

Z login eHerkenning niveau 4 voor nog geen € 39 per jaar.

Onbeperkt eHerkenning gebruiken.
Geen onverwachte extra kosten.
Eenvoudig en snel aan te vragen.
Goede en bereikbare Customer Service.

Veilig en eenvoudig inloggen

Met uw Z login eHerkenningsmiddel kunt u veilig en betrouwbaar inloggen bij meer dan 500 organisaties. Dat betekent dat u nog maar één wachtwoord hoeft te onthouden. Aan een Z login middel kan namelijk een algemene machtiging gekoppeld worden, waarmee u overal kan inloggen - nu en in de toekomst. Heel gemakkelijk! Maar er kan ook een machtiging voor één of een paar diensten aan gekoppeld worden. Hoe u het ook gebruikt, veilig inloggen is verzekerd.

Alle voordelen op een rij

eHerkenning van Z login

Image

Onbeperkt eHerkenning EH4 gebruiken voor nog geen € 39 per jaar.

Z login biedt u de mogelijkheid om onbeperkt in te loggen bij overheidsinstanties en andere organisaties, tegen een vast bedrag per jaar.

U kunt bij ons makkelijk uw middel opwaarderen naar hoger niveau's als u dat wilt.

Meer over de kosten

Prijsoverzicht eHerkenning

Sluit

leveleHerkenning niveau 4

3 jaar

 • Eenmalige kosten € 25,00
 • Toegang tot alle diensten
 • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
 • Exclusief kosten Digitaal Certificaat
 • 115 euro nu betalen voor 3 jaar gebruik

115,-

vanaf38,30per jaar

leveleHerkenning niveau 4

1 jaar

 • Eenmalige kosten € 25,00
 • Toegang tot alle diensten
 • Onbeperkt gebruik eHerkenning*
 • Exclusief kosten Digitaal Certificaat
vanaf45,-per jaar

Meer informatie over tarieven

Naast het tarief voor het eHerkenningsmiddel zijn er optionele diensten en producten waarvoor kosten in rekening worden gebracht. Dit kan het geval zijn als u gebruik wilt maken van onze spoedprocedure of als aanvullende controlebegeleiding nodig is. Ook kan het zijn dat u geen 2e factor middel wenst op basis van SMS maar dat u de voorkeur geeft aan een OTP device als 2e factor.

Bekijk alle ins en outs op onze tarievenpagina.

Image

Snel aan de slag met eHerkenning

Een helder proces, met een duidelijke uitkomst. Met Z login kunt u snel aan de slag met eHerkenning. Als u de juiste informatie aanlevert, gaan wij gaan snel voor u aan de slag!

Meer over de aanvraagprocedure

Onze aanvraagprocedure

Sluit

Stap 1 - Aanvragen

Nadat u bepaald heeft welk betrouwbaarheidsniveau u wilt aanvragen, doorloopt u de online aanvraagprocedure. Om een EH4 middel aan te kunnen vragen, heeft u een PKIoverheid certificaat nodig. U kunt bij ons een PKIoverheid certificaat aanschaffen om deze te gebruiken voor het EH4 middel. Beschikt u al over een PKIoverheid certificaat van QuoVadis, dan kunt u deze hergebruiken voor het Z login EH4 middel.

Stap 2 - Controle aanvraag

Zodra uw aanvraag door ons is ontvangen, wordt deze beoordeeld op volledigheid en de door u opgegeven gegevens worden geverifieerd volgens het betrouwbaarheidniveau dat door u is aangevraagd. Als er onduidelijkheden en/of onvolledigheden zijn, nemen wij contact met u op.

Stap 3 - Uitgifte

Wanneer alles klopt, ontvangt u van ons per e-mail informatie over activeren van het PKIoverheid certificaat als eHerkeningsmiddel.
U logt in met uw PKIoverheid certificaat en de gebruikersnaam en het wachtwoord van het certifcaat.

Image

Hulp bij het aanvragen

Mocht u tijdens de aanmeldprocedure vragen hebben, dan staat ons professionele Customer Service team altijd klaar om u direct te helpen.

Meer over onze support

Vragen of hulp nodig?

Sluit

Ons Customer Service team helpt u op weg

Op onze supportpagina kunt u per onderwerp antwoorden vinden op veel gestelde vragen. Wilt u weten welk niveau u nodig heeft voor de dienst waarop u wilt inloggen met eHerkenning? De pagina Niveau per dienst helpt u de juiste keuze te maken.

Als het antwoord op uw vraag er niet tussen staat, dan kunt u via het contactformulier of telefonisch (ma-vr) met ons contact opnemen. Wij helpen u graag verder met uw aanvraag van eHerkenning.

De feiten

Z login helpt duizenden organisaties dagelijks veilig in te loggen

624

dienstverleners

2971

aangesloten diensten

204549

Z login-organisaties

Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen

Met Z login eHerkenning kan ik veilig inloggen, bijvoorbeeld bij RVO. Ons bedrijf ligt in een buitengebied, waar het bereik voor mobiele telefoons niet altijd optimaal is. Het mooie aan Z login is dat ik ook met een OTP device kan inloggen, waardoor ik ook toegang kan krijgen tot de relevante informatie als mijn bereik slecht is. En omdat we LTO-lid zijn krijg ik bovendien extra korting!

Eefje Meihuizen-Kuyt
Agrarisch ondernemer en Districtraad FrieslandCampina

Ik zag meteen dat we dit centraal, concernbreed moesten aanpakken. Gelukt, met dank aan de klantenservice

Met de Enterprise Solution houden we overzicht over alle afdelingen en divisies. Voor ons is het een hulpmiddel om ons werk goed te kunnen doen. Met zoveel vestigingen zou uitzoeken wie we waarvoor moeten machtigen nog best ingewikkeld kunnen zijn. Dankzij de professionele ondersteuning van de klantenservice was het echter snel geregeld en kunnen we het nu zelf beheren.

Marcel Koppenol
Facilicom Group

Voor KWS is eHerkenning een must voor het meedoen aan aanbestedingen én het aanvragen van vergunningen

En het levert een aanmerkelijke tijdwinst op.


Hoofd bedrijfsbureau Rotterdamse vestiging KWS

Z login doet meer

Misschien bent u op zoek naar

Z login Enterprise Solution

eHerkenning voor meerdere vestigingen of veel gebruikers aanvragen? De Enterprise Solution biedt u de mogelijkheid machtigingen van medewerkers binnen uw bedrijf eenvoudig en overzichtelijk te beheren.


Bekijk Z login Enterprise Solution

eHerkenning op alle niveaus

Er zijn eHerkenningsmiddelen op 4 betrouwbaarheidsniveaus (EH2, EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Wij leveren alle niveaus.


Bekijk alle niveaus

Onze antwoorden op

Veelgestelde vragen

Wat is eHerkenning precies?

eHerkenning is de manier van inloggen voor ondernemers. Met een eHerkenningsmiddel logt u met één gebruikersnaam en wachtwoord, op een veilige manier in bij alle aangesloten organisaties/ diensten. Dat betekent minder wachtwoorden onthouden.

eHerkenning aanvragen

Wat zijn de niveaus in eHerkenning?

Er zijn eHerkenningsmiddelen op meerdere betrouwbaarheidsniveaus (EH2+, EH3 en EH4). Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau, hoe meer zekerheid de dienstverlener krijgt over uw online identiteit. Voor een middel op een hoger betrouwbaarheidsniveau moet u bij het eHerkenning aanvragen meer controlestappen doorlopen om uw identiteit en handelingsbevoegdheid vast te stellen.

Welk niveau heb ik nodig?

Wij raden normaal gesproken eHerkenning niveau 3 aan. Ook kunt u op deze pagina alle diensten opzoeken waar u met eHerkenning wilt inloggen. Vervolgens kiest u het hoogste niveau dat u bij deze diensten past. Met een hoger niveau eHerkenning kunt u namelijk altijd inloggen op lagere niveaus.

Waarom wordt eHerkenning niveau 3 de norm?

Sommige dienstverleners (UWV, Belastingdienst en RDW) worden verplicht om hun diensten achter eHerkenning niveau 3 aan te bieden. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe privacy wet ‘AVG’. Wanneer persoonsgegevens worden uitgewisseld dan is al snel eHerkenning niveau 3 vereist.

Hoe kan ik eHerkenning aanvragen?

Om hulp te bieden bij eHerkenning aanvragen, hebben we een stappenplan voor u klaar staan. Hier heeft u een duidelijk overzicht van alle stappen die u dient te doorlopen. Met dit stappenplan kunt u eenvoudig eHerkenning aanvragen.

Stappenplan

Hoe werkt eHerkenning aanvragen voor de Belastingdienst of het UWV?

Om in te loggen bij het UWV of de Belastingdienst, heeft u eHerkenning niveau 3 (EH3) nodig, in combinatie met de juiste machtigingen. Op deze pagina’s kunt u meer informatie vinden over het aanvragen van eHerkenning voor de Belastingdienst of het UWV.

eHerkenning niveau 4

Betrouwbaarheidsniveau:

Zeer hoog

Inlogmethode:

U logt in met een PKIoverheid certificaat.

Aanvraagprocedure:

Wilt u op dit moment EH4 middelen aanvragen, klik dan op ‘aanvragen’ en vul het contactformulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Om een EH4 middel aan te kunnen vragen, heeft u een PKIoverheid certificaat nodig. U kunt bij ons een PKIoverheid certificaat aanschaffen om deze te gebruiken als EH4 middel. Beschikt u al over een PKIoverheid certificaat van QuoVadis, dan kunt u deze hergebruiken als Z login EH4 middel.

Controle bevoegdheid:

 • De relatie tussen de aanvrager en het bedrijf wordt gecontroleerd aan de hand van de Kamer van Koophandel-registratie.
 • De tekenbevoegdheid wordt gecontroleerd aan de hand van de Kamer van Koophandel-registratie en eventueel aan de opgave van de beperkende bepalingen.
 • Persoonsgegevens worden gecontroleerd door op locatie het originele identiteitsbewijs te tonen. Zowel de wettelijk vertegenwoordiger als de beheerder van de machtigingen moeten beide verschijnen en zich legitimeren met een origineel identiteitsbewijs.

Uitgifte van het eHerkenningsmiddel:

Het uitgeven aan gebruikers gebeurt op basis van een betrouwbaar brondocument. De middelen worden verstuurd per aangetekende post of worden opgehaald.

Verschil t.o.v. niveau 3:

Extra ingebouwde veiligheidsmaatregelen in de inlogmethode (PKI-certificaat) en controle van bevoegdheden.

Te gebruiken bij o.a.:

 • Alle diensten waar eHerkenning niveau 1, 2, 2+, 3 of 4 wordt gevraagd
 • Toolkit e-formulieren met eHerkenning van Lost Lemon